Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

11 december opening van het nieuwe Berchhiem

Geplaatst op: 10 december 2014

11 december opening van het nieuwe Berchhiem

Na een intensief proces en 2 jaar bouwen, is het nu zover! een belangrijke mijlpaal voor de Friese Wouden.

De nieuwbouw van Berchhiem zal officieel worden geopend op 11 december.
De hele dag zal een feestelijk tintje krijgen, wat al begint met een bijzonder ontbijt en een speciaal programma voor de bewoners in de ochtend, in de middag zal het pand officieel geopend worden en zijn ook relaties uitgenodigd.
De avond is gereserveerd voor de vrijwilligers van Berchhiem.

Over het nieuwe Berchhiem

Het nieuwe pand is ruim en licht en heeft een prachtig uitzicht op de Djippe Gat. Met de verhuizing naar de nieuwbouw is een start gemaakt met het werken vanuit de visie kleinschalig wonen.

Bij het ‘kleinschalig wonen‘ in Berchhiem voeren groepen van zeven tot elf bewoners samen een huishouding en delen een keuken en woonkamer met elkaar. Daarbij heeft iedere bewoner een eigen appartement. De ruim opgezette appartementen hebben vloerverwarming, een eigen badkamer en kunnen met eigen meubilair worden ingericht. Samen bepalen de bewoners de sfeer in de woning en de activiteiten. In een van de woningen zijn vier tweepersoonskamers beschikbaar, waardoor echtparen ,ook tijdens de laatste levensfase, samen kunnen blijven wonen.

De afdeling revalidatie is uitgebreid naar zeventien plaatsen en biedt ook de mogelijkheid voor kortdurende opnamen.
‘Gewoon waar het kan en speciaal waar het nodig is’ is het motto. De medewerkers werken in integrale teams waarbij zorg, huishouden en maaltijdvoorziening een gezamenlijke verantwoordelijkheid zijn geworden. De medewerkers stimuleren de bewoner in zijn zelfstandigheid, het maken van eigen keuzes en vooral het onderhouden van relaties met familie en vrienden. In Berchhiem wonen bewoners met een lichamelijke beperking nu dus zelfstandig. Mensen met dementie zijn welkom in Oranjestins en Hillamahof

De relatie met de inwoners van Burgum en de omgeving is ook belangrijk. Berchhiem wil nadrukkelijk onderdeel zijn van de maatschappij. In het nieuwe Grand Café, met het prachtige terras, is iedereen welkom voor koffie met wat lekkers, een warme maaltijd of het vieren van een feestje. De Pakketterie, kapsalon Theresa en de winkel nodigen uit om Berchhiem te bezoeken en de activiteiten en de zondagse kerkdienst staan open voor omwonenden.

Binnen Berchhiem worden familie en mantelzorgers intensief betrokken bij de dagelijkse activiteiten, ook in de nieuwe setting. Daarnaast is er binnen het verpleeg- en verzorgingshuis een grote groep vrijwilligers actief: ongeveer 300.

Zeventig verpleeghuisplaatsen
Naast de appartementen voor bewoners zijn er ook nieuwe appartementen beschikbaar voor mensen die revalideren na een ziekenhuisopname of hier tijdelijk verblijven ter ontlasting van de thuissituatie, én voor terminale zorg. In totaal zijn in de nieuwbouw ruim zeventig verpleeghuisplaatsen verwezenlijkt.

|