De Buitenhof in Burgum

Ligging
Appartementencomplex Buitenhof grenst aan het woonzorgcentrum Berchhiem in Burgum en ligt ten westen van het dorpscentrum. De Friese Wouden kan hier onder andere thuiszorg en huishoudelijke hulp verzorgen.

Woonomgeving
De Buitenhof telt 24 gelijkvloerse appartementen. Ze zijn verdeeld over de eerste en tweede verdieping. De Buitenhof bevindt zich boven de kleinschalige woonvorm ‘Hillemahofje’ van Berchhiem. Alle woningen liggen rond een fraaie binnentuin, die alleen toegankelijk is voor bewoners van het Hillemahofje. De appartementen zijn bereikbaar via een centraal trappenhuis en een lift.

Woonzorgcentrum Berchhiem is te bereiken binnendoor via een aangrenzende gang. Erg handig, zeker als u minder goed ter been bent. Berchhiem is een veelzijdige locatie met een groot aantal faciliteiten. Zo vindt u er fysiotherapie, een kapper, een restaurant een winkel met de eerste levensbehoeften en de cadeaushop De Pakketterie. U bent ook van harte welkom bij de vele activiteiten die er worden georganiseerd. Voor deelname wordt doorgaans een geringe vergoeding gevraagd. Rondom Berchhiem zijn tuinen aangelegd, waaronder een verkeers- en beweegtuin, waar u rustig kunt wandelen, bewegen of op een bankje kunt zitten.

Omschrijving woning
De gelijkvloerse appartementen hebben een woonkamer met een open keuken. Er is één ruime slaapkamer, van waaruit u de badkamer kunt bereiken. De slaapkamer biedt toegang tot het balkon. In de ruime badkamer bevindt zich ook het toilet. In het appartement is een berging aanwezig voor bijvoorbeeld een wasmachine.

Documenten bij deze pagina: