Wonen in Harkema

Thuiszorg De Friese Wouden verhuurt, speciaal aan ouderen en zorgbehoevenden, 12 nieuwe comfortabele appartementen in Harkema. In deze appartementen, boven het gezondheidscentrum, biedt De Friese Wouden de zorg zoals u die wenst. Er is ruimte voor individuele (zorg)wensen en keuzevrijheid voor elke bewoner: woonplezier en woongenot staan voorop.

U kunt langer zelfstandig blijven wonen
In de (ouderen)zorg vinden grote veranderingen plaats. De verzorgingshuizen zoals wij die nu kennen verdwijnen en ouderen blijven vaker en langer thuis wonen. Daarnaast neemt, door de vergrijzing, de behoefte aan wonen met service en zorg verder toe. In de eigen omgeving blijven wonen, dichtbij voorzieningen in de buurt en ‘zorg op maat’ worden de komende jaren steeds belangrijker. Dat kan allemaal in dit gloednieuwe wooncomplex in Harkema, met de winkelvoorzieningen om de hoek. De appartementen worden gerealiseerd boven het gezondheidscentrum waar u terecht kunt voor al uw zorgvragen. In het gezondheidscentrum vindt u naast het wijkteam van De Friese Wouden, ook huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek. Zorg zoals u die wenst: altijd dichtbij in de buurt!

Comfortabele appartementen
Bij de bouw is gericht gekeken naar comfort en duurzaamheid. Alle appartementen zijn ruim van opzet en beschikken over voldoende ruimte voor het gebruik van een rollator of rolstoel en over twee slaapkamers waarvan een direct verbonden is met een badkamer. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor alarmering. Comfort staat voorop, vandaar dat er in het complex en de appartementen vrijwel geen drempels zijn. Het bruto vloeroppervlak van de appartementen is 107 m2. De appartementen vallen binnen de normen voor huurtoeslag. Uiteraard is die toeslag afhankelijk van uw inkomen en vermogen. De indicatieve huurprijzen en de (woon)servicekosten treft u aan op het inlegvel of op onze website.

Welke ondersteuning kunt u verwachten
Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft en legt dit vast in een zogenaamde indicatie. Hiermee kunt u bijvoorbeeld hulp krijgen bij verpleging, verzorging en huishoudelijke hulp. Deze zorg wordt geleverd door de medewerkers van De Friese Wouden. Samen met u bekijken we hoe de zorg het beste kan worden ingevuld. Uw wensen staan daarbij centraal. De zorg kan variëren van een paar keer per week tot meerdere keren per dag. Afgestemd op de zorgbehoefte die u heeft.

De Friese Wouden heeft een intensieve samenwerking met huisarsten en de apotheker waardoor zorg rondom u snel is geregeld. Naast wonen en zorg kunnen wij u ook helpen op andere gebieden. Zo kan De Friese Wouden bemiddelen bij woon- en gemaksdiensten, zoals boodschappenservice, klussendienst, administratieve diensten, maaltijdservice of domotica. Kortom: een uniek woonconcept waarbij zelfstandig wonen, veiligheid en welzijn centraal staan.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de appartementen in Harkema? Download hieronder de brochure met plattegronden of bestel een informatiepakket via de woonconsulent. Ook kunt u kijken onder het kopje 'vragen' op de website waar de meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden zijn opgenomen.