Bijeenkomsten Samen in de wijk in Heerenveen

Geplaatst op: 24 juni 2016

In Marijke Hiem in Heerenveen worden sinds 7 juni bijeenkomsten ‘Samen in de Wijk’ georganiseerd. Het doel is bewoners van de wijk ‘Midden’ in Heerenveen met elkaar in contact te laten komen en activiteiten aan te bieden die passen bij de vraag van deze inwoners. Het is een samenwerking tussen Meriant – Marijke Hiem, De Friese Wouden Thuiszorg en Caleidoscoop, waarbij de organisaties hun krachten bundelen.

De bijeenkomsten zijn ontstaan omdat De Friese Wouden in deze wijk eenzaamheid zag bij mensen die zelfstandig wonen en een duidelijke behoefte hebben aan meer contact. Samen met bewoners van Marijke Hiem, de aanleunwoningen en buurtbewoners wordt er gezellig koffie gedronken in Marijke Hiem of op het terras. Regelmatig zijn medewerkers van Meriant, De Friese Wouden, Caleidoscoop of het Vrijwilliger Service Punt aanwezig om vragen te beantwoorden.

Dinsdag 7 juni was de eerste keer. Een groep van ongeveer 30 mensen genoten tijdens het prachtige weer op het terras van Marijke Hiem. Als afsluiting van de feestelijke start verzorgde maaltijdservice Van Smaak belangeloos een maaltijdbuffet.

De bijeenkomst vinden tot de zomer iedere dinsdagochtend vanaf 10.00 uur in het restaurant of op het terras van Marijke Hiem  plaats. Na de zomer zijn de bijeenkomsten op de dinsdag- en donderdagochtend.  Alle inwoners uit Heerenveen-Midden zijn van harte welkom. 

|