Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Blog: Hoe wil ik zelf later verzorgd worden?

Geplaatst op: 21 september 2017

Mijn ouders zijn 80 en 86 en wonen nog zelfstandig. Hoe zou ik willen dat zij verzorgd worden? Hen gun je op hoge leeftijd een menswaardig, liefdevol en respectvol leven. Dat wil ik de bewoners ook geven.” Dat zegt onze collega Harma van der Veen, verzorgende IG op de afdeling kleinschalig wonen voor mensen met dementie in woonzorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen.

Sinds anderhalf jaar werk ik als Verzorgende IG op de afdeling kleinschalig wonen in zorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen. Het geeft mij veel voldoening om met liefde en respect voor onze bewoners die te maken hebben met dementie te zorgen. Het moment dat ik ze van bed haal, begint voor hun de dag. Ik vind het belangrijk dat ze er tip top uitzien, daarom besteed ik veel aandacht aan de uiterlijke verzorging van bewoners.

Klein, maar groots
Ook gezelligheid en activiteiten zijn belangrijk. Een tijdje geleden hebben we een bruidsmodeshow gehouden. Een aantal collega’s en een vrijwilligster hadden een trouwjurk aan en een bewoner een trouwpak. Het was fantastisch! Mooi aangeklede mensen en leuke muziek. Het maakt de mensen vrolijk om leuke en herkenbare dingen te doen. Een collega heeft bijvoorbeeld een grote bak met attributen van vroeger. We zetten de bak op de grond en de bewoners pakken er wat uit; een telraam of een poëziealbum en dan komen de verhalen los. Geweldig vind ik dat, het lijken kleine dingen, maar ze zijn groots.

Het huiselijke van kleinschalig wonen trekt mij heel erg. Je hebt intensief contact met de bewoners, krijgt een band met ze en kunt hun laatste dag aangenaam maken. Als jij voor de keuze staat een beroep te kiezen hoop ik dat je dat ook ziet, want dit werk geeft enorm veel voldoening. In de kracht van jouw eigen leven kun je kwetsbare mensen helpen.

Harma van der Veen
Verzorgende IG, kleinschalig wonen ‘t Suyderhuys

Ben je benieuwd hoe het is om in de ouderenzorg te werken? Je kunt een dag(deel) met een team meelopen! Kijk voor meer informatie op www.kwadrantgroep.nl/meeloopdag

|