Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Blog: Kies voor de zorg!

Geplaatst op: 17 januari 2018

Er is volop leuk en aantrekkelijk werk in de zorg én we zitten te springen om enthousiaste collega’s. Daarom hoop ik dat steeds meer jongeren voor een opleiding in de zorg kiezen. En daarna natuurlijk voor een baan in de ouderenzorg. 

Ik werk als verzorgende IG op de afdeling kleinschalig wonen in zorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen en vind werken in de zorg fantastisch mooi. Het geeft me veel voldoening dat mensen zich vertrouwd bij mij voelen en dat ik kwetsbare mensen een aangename laatste tijd kan bezorgen. 

Maak het verschil!
Laatst hoorde ik van iemand dat ze een ander beroep had gekozen omdat ze bang was het werk in de zorg niet aan te kunnen. Hoe ga je met ellende en verdriet om, vroeg ze zich af. Is zorgen voor jongeren aantrekkelijker dan zorgen voor ouderen? Ik vind van niet, ik heb het zorgen voor ouderen altijd heel erg leuk gevonden. Ik geniet van de verhalen over vroeger. En natuurlijk is het soms zwaar, maar er is ook heel veel humor en jij kunt voor deze mensen het verschil maken. 

Kun je zorgen leren of moet het uit jezelf komen? Ik denk dat het wel wat in je moet zitten. Hoe het echt is weet je pas als je het ervaart. Ik heb onlangs de overstap gemaakt naar de zorg voor mensen met dementie. Daar wist ik van te voren ook niet van hoe ik dat zou vinden, maar ik vind het prachtig en ben gebleven.

Als je twijfelt of werken in de ouderenzorg iets voor jou is, dan kun je altijd een keer meedraaien. Vrijwilligerswerk doen of een vakantiebaan zijn andere opties. Genoeg mogelijkheden om te ervaren hoe prachtig het is om de zorg te werken.

Harma van der Veen
Verzorgende IG, kleinschalig wonen 't Suyderhuys

Benieuwd naar onze vacatures? Kijk op www.kwadrantgroep.nl/vacatures

|