Café Doodgewoon op 15 januari in Drachten en Heerenveen

Geplaatst op: 11 januari 2014

Op 15 januari opent het Café Doodgewoon weer zijn deuren. Van 19.30 tot ca. 21.00 uur bent u welkom in het tuinhuis van het hospice Smelnehaven in Drachten ofZalencentrum Trinitas Coehoorn in Heerenveen.

Het café Doodgewoon is open voor iedereen die zich wil verdiepen in thema’s rond de eindigheid van het leven. Naast het elkaar informeel ontmoeten en ervaringen uitwisselen is er aandacht voor eem thema.

In 2014 zal het café Doodgewoon anders georganiseerd worden. Tijdens de 6 Cafe-avonden willen we in gesprek met u over de mogelijkheden in de palliatieve zorg (zorg voor mensen die van hun arts gehoord hebben dat ze niet meer beter kunnen worden). Ziekenhuis, verzorgingshuizen, verpleeghuizen, maar ook de organisaties die zorg bieden in het hospice of gewoon thuis zullen in eigen huis of locatie informatie geven over de zorgmogelijkheden rond het levenseinde.

Thema Drachten: Zorg in de laatste levensfase, maak het bespreekbaar
Zorgbelang Fryslân, de organisatie die de belangen van patiënten behartigt,  zal de eerste van de 6 avonden invullen met als onderwerp; ‘ Zorg in de laatste levensfase, maak het bespreekbaar!’  We willen deze avond met elkaar in gesprek om het belang van het bespreekbaar maken van  wensen en behoeften in de laatste fase aan de orde te stellen. Waarom is een tijdig  gesprek over wensen in de laatste levensfase  zo belangrijk? Hoe begint u een gesprek en wie begint een dergelijk gesprek? Wat levert het op? Moet je ook iets op papier zetten?

De avond wordt verzorgd door Paula van Driesten belangenbehartiger ouderenzorg bij Zorgbelang Fryslân.

Thema Heerenveen: Mantelzorg en vrijwillige hulp
In de toekomst zal een groter beroep op mantelzorg, vrijwilligers gedaan worden. Wil je wel je moeder helpen met wassen, maar ook wil je moeder dit wel. Relaties krijgen hierdoor een andere kleur en invulling Wat zijn de mogelijkheden, kansen, maar ook onmogelijkheden bij deze ontwikkeling. Deze avond wordt ingevuld samen met Gerda Kort, palliatief verpleegkundige bij TSN thuiszorg Groningen

U bent welkom op de locaties:
Drachten: Hospice Smelnehaven, Het Zuid 20
Heerenveen: Zalencentrum  Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1

De toegang is gratis

Het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Friesland en Zuid Friesland is een samenwerkingsverband van De Friese Wouden, Zorggroep Liante, VPTZ, Julia Jan Wouters Hospice, GGZ Zuid Friesland, Zorgbelang Fryslân, Meriant, Aardema Thuiszorg, Ziekenhuis Tjongerschans, Zorgcentrum Mariënbosch, Zorggarant Thuiszorg, Buurtzorg Nederland

Voor meer informatie bekijk de website: www.netwerkpalliatievezorg.nl

|