Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

De Friese Wouden biedt veilig alternatief sleutelkluisjes

Geplaatst op: 3 november 2015

De Friese Wouden biedt haar thuiszorgcliënten op korte termijn een digitaal `deurslot’ aan als alternatief voor de huidige sleutelkluisjes. Aanleiding is dat er enkele malen is ingebroken door sleutelkluisjes te forceren.

`Inbraken hebben grote impact. Zeker kwetsbare mensen moeten zich veilig voelen in hun eigen huis’, aldus Anneke Kiewiet, regiomanager van De Friese Wouden in Heerenveen. Bij twee cliënten in de thuiszorg in Heerenveen is in de afgelopen nacht ingebroken. De bewoners hebben dat vanmorgen ontdekt.

De Friese Wouden biedt een veiliger deurtoegangssysteem aan. Dit zorgt ervoor dat thuiszorgmedewerkers met behulp van een mobiele telefoon de voordeur van de cliënt kunnen openen. Het systeem zit binnen. Aan de buitenkant van de woning is het niet zichtbaar. Ook hoeven thuiszorgmedewerkers geen sleutels meer te gebruiken.

Cliënten worden per brief geïnformeerd over de mogelijkheid van het vervangen van sleutelkluisjes door het nieuwe systeem. Voor de korte termijn adviseert De Friese Wouden om geen sleutelkluisjes meer te gebruiken en over de toegang tot de woning afspraken te maken met de thuiszorgmedewerkers.

|