De Friese Wouden opent wijkkantoor in Donkerbroek

Geplaatst op: 13 september 2016

Woensdag 28 september opent De Friese Wouden een nieuw kantoor in Dorpshuis Oan ‘e Feart in Donkerbroek. Het kantoor wordt als uitvalsbasis gebruikt voor het wijkteam Donkerbroek en een nachtzorgteam. Dit team komt bij cliënten in Donkerbroek, Haule en Waskemeer.

Verbinding maken, dat is de reden waarom De Friese Wouden zich letterlijk in het dorp vestigt. Baukje Ouderkerken, regiomanager Ooststellingwerf: ‘Wij willen onderdeel zijn van wijken, buurten en dorpen. Wil je dat waar maken moet je ook vanuit het dorp werken. Mensen blijven langer thuis wonen en hebben zorg en activiteiten in de buurt nodig. In een dorp leer je elkaar kennen, ga je samen op zoek naar mogelijkheden en ga je samenwerken. Wij verwachten dat we die verbinding met dit kantoor in kunnen vullen en dat we daardoor samen betere zorg en dienstverlening kunnen leveren aan de inwoners van Donkerbroek en omgeving.’

Dorpshuis Oan ‘e Feart is een belangrijke voorziening in Donkerbroek. Naast het wijkteam zijn ook de Peuterpret (peuterspeelzaal) in het pand gevestigd. Verder hebben de verschillende verenigingen activiteiten voor jong en oud in het gebouw.

Het adres is Fruitier de Talmaweg 6-A in Donkerbroek. Het kantoor is op maandag en donderdag geopend van 12.00 – 14.00 uur en is 24 uur per dag bereikbaar via 088 512 58 09.

 

 

|