Informatieavond over afvallen op 10 november zeer geslaagd

Geplaatst op: 1 december 2015

Mathilda Wijma van Diëtisten Friesland organiseerde samen met De Friese Wouden Thuiszorg op 10 november een informatieavond over afvallen in Nieuwehorne. De opkomst was 22 personen. Mathilda heeft veel ervaring met cliënten die door gewichtsverlies zich lichamelijk en mentaal veel beter zijn gaan voelen. Tijdens de informatieavond deelde ze veel ervaringsverhalen en gaf de geïnteresseerden veel informatie over verantwoord afvallen, ook was er voldoende ruimte voor vragen. 

Verantwoord afvallen
Naast ervaringen vertelde Mathilda over nieuwe richtlijnen van gezonde voeding, het opslaan van reserves en afvallen aan de hand van een koolhydraatarm dieet.

Aanpassen van eetgewoontes
Eén van de ervaringen: ‘Nadat ik 15 kilo ben afgevallen voel ik me gezonder en zit ook veel lekkerder in mijn vel. Afvallen doe je niet even, het is een investering voor je hele leven. Ik heb geleerd dat ‘even lijnen’ niet helpt en dat je verantwoord afvalt en op gewicht blijft door structureel je eetgewoontes aan te passen.’

Meer informatie
Wilt u meer weten over verantwoord afvallen? Neem contact op met Mathilda Wijma van  Diëtisten Friesland via 085-4011177 of kijk op www.dietistenfriesland.nl. Ook kunt u contact opnemen met de praktijkondersteuner Fokje Tiemersma bij huisartsenpraktijk Nieuwehorne.

|