Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Meer aandacht voor dementie in Smallingerland

Geplaatst op: 8 februari 2019

De gemeente Smallingerland wil de meest dementievriendelijke gemeente van Fryslân worden. Donderdag 7 februari was er een inspiratiebijeenkomst van het Geriatrisch Netwerk Smallingerland om een start met die ambitie te maken.

Regiomanager Minke van der Veen van De Friese Wouden is voorzitter van het geriatrisch netwerk. “Ik geloof zeker dat Smallingerland de dementievriendelijkste gemeente kan worden. Er zijn hier heel veel betrokken mensen en het netwerk is groeiende. Wij streven ernaar dat mensen met dementie zolang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving en begeleiding op maat krijgen. We willen de kennis over dementie binnen de gemeente vergroten en het aanbod op het gebied van zorg en welzijn voor mensen met dementie verbeteren en ontwikkelen.”

Volgens de ambitie van het geriatrisch netwerk:

  • kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving
  • maakt de gemeente begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers
  • vergroot de gemeente de kennis van dementie binnen de gemeente, bijvoorbeeld door het aanbieden van de training ‘omgaan met dementie’

Tijdens de inspiratiebijeenkomst zijn deelnemers in groepen uiteen gegaan om met elkaar te brainstormen over de vraag hoe de ideale wereld voor mensen met dementie en hun omgeving eruit ziet. Er zijn 25 concrete ideeën bedacht. Met de uitkomsten hiervan gaat het geriatrisch netwerk aan de slag.

Omrop Fryslân
Afgelopen week heeft Omrop Fryslân op radio en televisie ook een item uitgezonden over de ambitie van de gemeente Smallingerland. Kijk en luister het terug op de website van Omrop Fryslân.

|