Nieuw kantoor De Friese Wouden geweldige aanwinst voor Oudeschoot

Geplaatst op: 23 januari 2015

(Thuis)zorgorganisatie De Friese Wouden opende vrijdag 23 januari een nieuw kantoor in MFA Skoatterhûs in Oudeschoot. Het wijkteam Zuiderzorg is verhuist vanuit het gezamenlijke kantoor in Heerenveen naar Oudeschoot om dichter bij de cliënten te zijn.

Wijkverpleegkundige Minke van der Veen is in 2014 gestart met de samenwerking met o.a. Plaatselijk Belang en Caleidoscoop in Oudeschoot. Deze samenwerking resulteert nu in de opening van het kantoor in MFA Skoatterhûs. Fysiek samen op één plek en altijd toegankelijk. Op deze wijze brengt De Friese Wouden haar missie om de leefbaarheid in dorpen en wijken te vergroten in praktijk.

Wethouder Jelle Zoetendal is heel blij met de komst van het wijkteam naar Oudeschoot: ‘De inwoners van Oudeschoot willen elkaar graag helpen en zijn blij met een ontmoetingsplek om dit makkelijker te organiseren. De komst van het wijkteam naar MFA Skoatterhûs vergroot de kans van slagen. Dit gebouw is een voorbeeld voor andere plekken in Heerenveen’. Jan Lubbers van het Plaatselijk Belang sluit zich hier bij aan: ‘We zijn nog maar net begonnen. En met zoveel enthousiasme bij ons, het wijkteam en de inwoners moet dit zeker lukken.’

|