Nieuw wijkkantoor in Burgum

Geplaatst op: 1 juli 2016
  • Mevrouw van der Meulen en mevrouw Sikkema

Het nieuwe wijkkantoor van De Friese Wouden aan de Talmasingel 133 in Burgum, opende vrijdag 1 juli officieel haar deuren. Mevrouw van der Meulen en mevrouw Sikkema (twee cliënten, foto) en wethouder Doeke Fokkema hadden de eer om het lintje door te knippen.

Ook werd het 15 jarig bestaan van het nabijgelegen wooncomplex de Klaverkamp gevierd. Na de officiële opening konden wijkbewoners en andere belangstellenden een kijkje nemen in het nieuwe kantoor. Er was een gezellig samen zijn met muziek, poffertjeskraam en een draaiend rad.

Het kantoor aan de Talmasingel wordt als uitvalsbasis gebruikt voor de zorgteams ‘Klaverkamp’ en ‘Glinstrastate’’. Beide teams bestaan uit gecertificeerde verpleegkundigen en verzorgenden, waardoor onze cliënten steeds dezelfde gezichten zien. De twee teams, met de wijkverpleegkundige als spin in het web, staan midden in de samenleving en werken nauw samen met andere zorgverleners in de buurt. Hierdoor blijven de lijnen kort en kan contact snel en eenvoudig worden gelegd.

Onze missie is onderdeel te zijn van wijken en buurten, mensen blijven langer thuis wonen en hebben zorg en activiteiten in de buurt nodig. Vanuit het nieuwe kantoor organiseren we iedere woensdagmiddag activiteiten. Ook vindt er één keer per maand op dinsdag een koffie ochtend plaats.

|