Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

1 oktober 2008: De Nationale Vergeet-Ze-niet-Dag in zorgcentrum Brugchelencamp te Zwaagwesteinde

Geplaatst op: 2 oktober 2008
Gezelschap en aandacht zijn voor veel ouderen als water voor planten; ze hebben het nodig en fleuren er helemaal van op. Momenteel voelen één miljoen ouderen in Nederland zich eenzaam. Daarvan geven 200.000 ouderen aan extreem eenzaam te zijn; zij hebben slechts eens in de vier weken sociaal contact. Reden genoeg om in actie te komen! Zorgcentrum Brugchelencamp hanteert drie belangrijke kernwaarden. Dit zijn aandacht, creativiteit en vitaliteit.
In het kader van deze drie kernwaarden was het daarom woensdag 1 oktober een mooi moment om de bewoners van Brugchelencamp wat extra aandacht te geven.
Tijdens een huiskameractiviteit werd door Corry de Boer (manager welzijn), het eerste bloemetje aan de bewoners overhandigd. Daarbij kregen de bewoners een hartelijke groet van alle medewerkers van Brugchelencamp op een zelfontworpen kaart door het locatieteam. Alle ruim 100 bewoners hebben deze middag een bloemetje gekregen vanwege de Vergeet-ze-niet-Dag. Dit gebaar werd zeer gewaardeerd door de bewoners.
Deze actie werd mede mogelijk gemaakt door de firma Groenrijk te Zwaagwesteinde.
|