2005 een uitstekend jaar voor De Friese Wouden

Geplaatst op: 29 juni 2006

Ondanks de toenemende concurrentie wist De Friese Wouden in 2005 flink te groeien. De huishoudelijk zorg groeide het hardst, tot 456.428 verleende zorguren (tegen 331.968 uren in 2004). Ook de kraamzorg wist, ondanks een teruglopend geboortecijfer, te groeien met zo'n 7%. Het aantal Alphahelpenden ging vorig jaar over de 1.000. Ondanks alle groeihectiek daalde het ziekteverzuim, van 6% in 2004 tot 4,9% in 2005, dat is flink lager dan het landelijk gemiddelde van 6,5%.

Directeur Herman Blom voorspelt dat de groei er nog lang niet uit is: "Een deel van onze toekomstige groei verwachten wij te behalen door de fusie met De Friese Wouden. Die is in 2005 op bestuurlijk niveau ingezet en zal in het komende jaar verder gestalte krijgen. We denken dat hierdoor de mogelijkheden aanzienlijk zullen toenemen om nóg beter en resultaatgerichter te werken. Natuurlijk doen we dat in het belang van onze klanten én van onze medewerkers."

Het jaarverslag van De Friese Wouden is dit jaar op een bijzondere manier uitgebracht, namelijk als een film op dvd. Ongeveer twintig medewerkers komen erin aan het woord. Zij blikken terug op het afgelopen jaar en vertellen over de projecten die ze hebben gedaan. Dankzij deze actieve manier van presenteren spreekt de inhoud zeer tot de verbeelding en kan iedereen in 12 minuten zien, horen én lezen wat de organisatie het afgelopen jaar heeft bereikt. De jaarcijfers zijn er als boekje aan toegevoegd. "De meeste jaarverslagen worden nauwelijks gelezen", aldus Herman Blom. "Ze worden doorgebladerd en belanden in de archiefkast, bij het oud papier of in de prullenbak. Ons jaarverslag is nu een stuk dynamischer, realistischer en toegankelijker geworden."

Geinteresseerden kunnen het jaarverslag aanvragen bij de afdeling Communicatie, per mail ypie.postmus@tfw.nl of via 088 - 512 00 42.

|