Achtkarspelen krijgt hulp bij de thuisadministratie

Geplaatst op: 7 oktober 2009

Voor senioren, mantelzorgers en gezinnen in Achtkarspelen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij de hoge stapel rekeningen en brieven is er nu ‘Thuisadministratie’.

De werkgroep Thuisadministratie is een initiatief van Humanitas en Welzijn Ouderen Achtkarspelen, onderdeel van De Friese Wouden. Wie het lastig vindt om de (financiële) administratie op orde te houden kan nu de hulp inroepen van de vrijwilligers van Thuisadministratie. Zij bezoeken mensen thuis om ondersteuning te bieden bij het op orde brengen van de administratie. De vrijwilligers hebben ervaring met financieel administratieve zaken en zijn in het bezit van een verklaring omtrent gedrag. Zij zijn verplicht tot geheimhouding.

Voorbeelden van ondersteuning
- Assistentie bij het ordenen van de administratie en deze op orde houden.
- Zelfstandig leren regelen van automatische afschrijvingen
- Bijhouden van giro- en bankoverschrijvingen
- Invullen van formulieren (declaraties en aanvragen) voor AOW, pensioen, huurtoeslag, zorgtoeslag, bijstand, bijzondere bijstand enz.

Informatie en aanmelding
Aan ondersteuning bij de thuisadministratie zijn geen kosten verbonden. Wel betaalt u de kosten die u voor uw eigen administratie maakt, zoals bijvoorbeeld de belkosten, postzegels, ordners enz.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor extra informatie of aanmelding.

Humanitas Thuisadministratie Achtkarspelen is te bereiken op tel: 06-2372 9020 (Spreek uw boodschap in)
 

|