Café doodgewoon 21 maart 2012

Geplaatst op: 8 maart 2012

Op woensdag 21 maart 2012 opent het Café Doodgewoon weer zijn deuren. Van 19.30 tot circa 21.00 uur bent u welkom in het restaurant van zorgcentrum De Warrenhove, De Warren 8 in Drachten.

Naast het elkaar informeel ontmoeten en ervaringen uitwisselen is er aandacht voor het thema “een goede dood”.

De dood hoort bij het leven. Het is onvermijdelijk. Het is doodnormaal. Maar denken mensen wel na over de dood, over hun eigen dood? Er is veel discussie over de manier van doodgaan. Mag je ingrijpen in het leven om het sterven bijvoorbeeld zo pijnloos mogelijk te laten verlopen? Mogen mensen nog wel doodgaan? Bestaat er zoiets als een ‘goede dood’?

Tijdens deze bijeenkomst zal Mariëtte Müller, verpleegkundige met specialisatie palliatieve zorg en docent, hierover met geïnteresseerden van gedachten wisselen.

Het café Doodgewoon wordt georganiseerd door Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Friesland. De toegang is gratis

Het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Friesland is een samenwerkingsverband van Zorgbelang Friesland, Allerzorg, huisartsen , Mens en Zorg, Ziekenhuis Nij Smellinghe, Liante, Stichting Zuidoost zorg, Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg/het hospice Smelnehaven, Zuid Oost Friesland, De Friese Wouden.

www.netwerkpalliatievezorg.nl/zuidoostfriesland

|