Dag van de Ouderen Surhuisterveen

Geplaatst op: 30 september 2008
Traditiegetrouw vindt dit jaar op de eerste zaterdag in oktober weer de ‘Dag van de Ouderen’ plaats. Alle 50-plussers uit de gemeente Achtkarspelen zijn op 4 oktober van harte welkom in ‘De Lantearne’ te Surhuisterveen.

Programma
Het ochtendprogramma staat in het teken van ‘De alderein fan no’. Mevrouw A. Brandenburg, ex-gedeputeerde spreekt over ‘gelukkig oud worden’ en ‘oud, maar zeker nog niet versleten’. Ze speelt daarmee in op de voortdurende veranderende maatschappij waarin ouderen een manier moeten vinden om gelukkig oud te worden. Naar verwachting zal de lezing stof tot nadenken geven en een discussie op gang brengen. Na de lunch is er tijd voor vermaak. Helaas zal het oorspronkelijke programma van toneelvereniging ‘De Trochsetters’ niet doorgaan. Er is echter een goed vervangend programma gevonden in de vorm van het duo Benny Huisman en Douwe Kootstra. Hun optreden zal bestaan uit (Friestalige) zang, sketches en verhalen.

Kosten en reservering
Het ochtendprogramma begint om 9.30 uur en is gratis. Het middagprogramma begint om 13.30 uur en kost 7,50 euro entree. Wie de hele dag komt kan gebruik maken van een warme lunch voor 10 euro. Bezoekers kunnen voor woensdag 23 september de lunch reserveren bij de heer Van der Meulen uit Buitenpost 0511-544117 of bij De Friese Wouden afdeling Welzijn Ouderen te Buitenpost telefoonnummer 0511-542849. Mailen kan ook naar welzijnouderen@zorgkwadrant.nl. Betalen kan op de dag zelf.

Financiële ondersteuning
De ANBO, de PCOB afdeling Achtkarspelen en Welzijn Ouderen Achtkarspelen van De Friese Wouden maken deze dag mogelijk door financiële ondersteuning. Het lokaal comité bestaat uit vertegenwoordigers van de Ouderenbonden in Achtkarspelen en Welzijn Ouderen Achtkarspelen.
|