Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

De Friese Wouden brengt 384 wensen in vervulling tijdens NL DOET

Geplaatst op: 17 maart 2010

Veel medewerkers van De Friese Wouden denken met veel plezier terug aan 21 maart 2009. Toen werd namelijk voor het eerst Make A Difference Day (MADD), de grootste vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd. De naam MADD is inmiddels veranderd in NL DOET, maar de inzet blijft hetzelfde: ook dit jaar zet De Friese Wouden alles op alles om de hartenwensen van haar cliënten in vervulling te laten gaan.

Bijzondere wensen
Dit keer gaan er weer hele bijzondere wensen in vervulling. Wat bijvoorbeeld te denken van een meisje met een ernstige spierziekte dat een rondrit in een zijspan gaat maken, geëscorteerd door acht motorrijders. Of een heuse ‘Meet and Greet’ met Mega Mindy? Een andere cliënt gaat in een vliegtuig een rondvlucht boven Drachten maken. En een negentigjarige cliënt ziet haar droom in vervulling gaan: nog één keer een ritje op een paard maken. Een bezoekje aan de Leeuwarder Courant staat voor weer een andere cliënt op de agenda.

384 hartenwensen in vervulling
Op 20 maart a.s. brengt De Friese Wouden in totaal 384 hartenwensen van haar cliënten in vervulling. Dit jaar staan cliënten centraal die langdurige verpleging en verzorging thuis ontvangen. Voor deze groep cliënten zijn uitjes zoals een bezoekje aan de dierentuin, de orchideeënhoeve of een rondvaart in Eernewoude vaak niet vanzelfsprekend. Op 20 maart is dat echter anders: dankzij haar medewerkers die zich die dag als vrijwilligers inzetten en de hulp van sponsoren kan De Friese wouden al deze wensen in vervulling brengen. Ook stellen een aantal wethouders zich die dag beschikbaar.

Dit jaar gaat het om cliënten uit de gemeentes Tytsjerksteradiel, Smallingerland, Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Heerenveen. Sommige wensen gaan overigens al op vrijdag 19 maart in vervulling, vanwege praktische overwegingen. De gemeentekantoren van De Friese Wouden van de betreffende gemeentes zijn op 20 maart geopend. Cliënten, vrijwilligers en belangstellenden kunnen hier terecht voor een hapje en een drankje. Ook gaan sommige wensen ter plaatse in vervulling.
 

|