Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

De Friese Wouden en Lauwers College en Singelland ondertekenen convenant

Geplaatst op: 31 mei 2012

Op donderdag 10 mei was er een activiteitenmiddag voor de bewoners van ’t Suderhuys. De leerlingen van klas 1D van de samenwerkingsschool Lauwers College en het Singelland hebben deze middag georganiseerd. Dit als opdracht voor de uitvoering van hun Maatschappelijke stage.

Voorafgaande werd er een convenant ondertekend door Grietje Keizer (locatiemanager) en Wim van Brummen (locatie directeur samenwerkende vmbo scholen). De Friese Wouden en de scholen bundelen regelmatig hun krachten in het begeleiden van vmbo-leerlingen naar een carrière in de zorg. De samenwerkende school is in hun lesorganisatie al enkele jaren bezig haar onderwijs zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het bedrijfsleven. Samen met ’t Suyderhuys maakt betekenisvol leren nu een verdiepingsslag. Een uitbreiding van het differentiëren binnen het programma praktijkopdrachten, geeft leerlingen van de scholen de mogelijkheid bij ’t Suyderhuys opdrachten uit te voeren binnen verschillende taakvelden als facilitair, beweging, winkel, verzorging, verpleging, wellness, gymclub en wandelclub. Door de omvang van de organisatie is De Friese Wouden in staat om opdrachten aan te bieden op verschillende onderwijsniveaus. Zij geeft de leerling op deze wijze een indruk van werken in de zorg.

Voor leerlingen van beide scholen is dit een onderdeel van hun loopbaanoriëntatie en loopbaanbegeleiding (LOB). Ook biedt de organisatie De Friese Wouden ruimte voor MaS (maatschappelijke stage)plekken.
 

|