De Friese Wouden legt verbindingen met nieuwe pand in Heerenveen

Geplaatst op: 17 mei 2012

De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp heeft op woensdagmiddag 16 mei haar pand aan de KR Poststraat in Heerenveen officieel geopend.

Directeur Sieds Rienks: Ik ben trots op alle medewerkers. Er is heel wat werk verzet om deze verhuizing te realiseren. Het ondersteunend personeel bestaat uit 35 personen, ‘leaner’ kan het bijna niet. Deze mensen zorgen ervoor dat onze 2800 huishoudelijke hulpen goede hulp kunnen bieden aan onze klanten.

Heerenveen is gekozen omdat dit centraal ligt in Friesland. De locatie is beter bereikbaar, ruimer en goedkoper dan het pand in Oosterwolde. Bovendien past de indeling van het pand beter bij de werkwijze.

Mogelijkheden creëren voor Social Return
In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wil zowel de Friese Wouden Huishoudelijke Hulp als de KwadrantGroep mensen die in uitkering krijgen, een kans geven weer aan het werk te gaan. Dit noemen we social return.

Nieuwsbericht: Aan de slag als huishoudelijke hulp voor De Friese Wouden

Gedeelde visie gemeente en De Friese Wouden
Wethouder van der Laan van de gemeente Heerenveen is blij met de beslissing van De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp. ‘Het geeft een impuls aan de werkgelegenheid in Heerenveen. Eén van de speerpunten van de economie in Heerenveen is Sport & Zorg. Het zijn de grootste groeiers in deze gemeente. Het geld moet slim ingezet worden. Zowel de gemeente als een zorgorganisatie zijn ervoor om de inwoners te ondersteunen. Wij als gemeente en De Friese Wouden delen de visie is om zorg te bieden waar dat echt nodig is en om de mensen los te laten als dat kan’, aldus mevrouw van der Laan.

|