Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

De Friese Wouden maakt dromen waar

Geplaatst op: 21 maart 2011

Elke dag zetten medewerkers van De Friese Wouden zich met veel enthousiasme en gedrevenheid in voor de cliënten en bewoners. Op zaterdag 19 maart was dat niet anders. Die dag brachten zij als vrijwilligers maar liefst driehonderd hartenwensen van bewoners en cliënten in vervulling.

De Friese Wouden vervulde al deze wensen in het kader van de nationale vrijwilligersactie NL DOET. De organisatie deed dit jaar voor de derde keer mee en gaf hier net als de voorgaande jaren op haar eigen manier invulling aan. Al maanden van tevoren worden alle wensen in kaart gebracht door werkgroepleden. Ook dit jaar slaagde de organisatie er weer in om al die dromen van cliënten en bewoners waar te maken op 19 maart.

Deze keer stonden de wensen van cliënten van de thuiszorg in Achtkarspelen en de bewoners van ’t Suyderhuys in Surhuisterveen, Haersmahiem in Buitenpost en Brugchelencamp in De Westereen centraal. Een kleine greep uit het programma: een ritje in een Chevrolet, een bezoek aan de Orchideeënhoeve, een schoonheidsbehandeling, een cd-opname bijwonen, vliegtuigspotten bij Schiphol , het samenstellen van een fotoboek van een overleden jeugdvriend en het uitgeven van een gedichtenbundel van zelfgeschreven Oudfriese gedichten.

Dankzij de enthousiaste inzet van maar liefst honderd medewerkers als vrijwilligers en de financiële bijdrage van tientallen sponsors, konden al die verschillende, persoonlijke wensen in vervulling gaan. Een aantal prominenten zetten zich die dag ook in. Zo stapte burgemeester van Achtkarspelen Tjeerd van der Zwan op de duofiets met een bewoner en reikte hij de gedichtenbundel uit aan mevrouw Van der Bij. De bewoners, cliënten en vrijwilligers genoten zichtbaar. Het is een dag om nooit te vergeten!
 

|