Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

De Friese Wouden neemt deel aan 50plusnet

Geplaatst op: 19 april 2005

50Plusnet is een virtuele ontmoetingsplaats op Internet waar ouderen met elkaar kunnen communiceren, elkaar kunnen ontmoeten, kennis en ervaringen kunnen delen. De Friese Wouden heeft besloten deel te nemen aan dit project omdat het voorkoming van sociaal isolement, activering van ouderen en het stimuleren van participatie en zelfredzaamheid van ouderen erg belangrijk vindt. Landelijk is onderzocht dat het computergebruik onder ouderen aanzienlijk toeneemt. Van de mensen in de leeftijd tussen 55 en 64 jaar heeft 77% een PC thuis.


In oktober 2004 is 50plusnet online gegaan. Senioren kunnen zich inschrijven om een maatje te vinden. Dat kan op uiteenlopende manieren, bijvoorbeeld door met elkaar te chatten en mailen of een mailgroep op club op te richten. Maar ook door offline verder te gaan en contacten op te bouwen in de buurt. Door nauw aan te sluiten bij de behoeften en wensen van ouderen, wordt het voor ouderen mogelijk om met elkaar in contact te komen op basis van gedeelde interesse en behoefte. De deelnemer beantwoordt vragen en vervolgens zoekt de computer naar deelnemers die matchen. Een match is een deelnemer die voldoet aan de opgegeven criteria. Op basis van de resultaten kan de deelnemer zelf beslissen om on line via de mail of chat contact te leggen.
Het idee is dat dit contact leidt tot het ondernemen van een gezamenlijk off line contact. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een activiteit in clubverband. Men kan zelf een club oprichten of zich aanmelden bij een club ik de eigen regio.

Op dinsdag 19 april 2005 wordt er bij De Friese Wouden in Wolvega een voorlichtingsbijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst is bedoeld voor instanties die werken met senioren, instellingen die hun activiteiten voor senioren op 50plusnet willen aanbieden, mensen die met ouderen in sociaal isolement te maken krijgen, mensen die computercursussen voor senioren organiseren en natuurlijk iedereen die belangstelling heeft.

|