De Friese Wouden wint Innovatieprijs Jeugdgezondheidszorg 2007

Geplaatst op: 7 december 2007

Het project ‘Flexibele en efficiënte planning in de JGZ plus ouderportaal’ van Jeugdgezondheidszorg De Friese Wouden heeft de Innovatieprijs Jeugdgezondheidszorg 2007 gewonnen. Via dit unieke ouderportaal kunnen ouders zelf afspraken met het consultatiebureau maken, inzien of wijzigen. De prijs is uitgereikt op het Jaarcongres ‘De Kracht van de JGZ’ georganiseerd door het Centrum Jeugdgezondheid van het RIVM.

Het winnende project werkt naar twee kanten; het kind staat centraal en het portaal zorgt voor meer efficiency en flexibiliteit voor de klant. Ouders ontvangen een schriftelijk verzoek om zelf een afspraak te maken met het consultatiebureau. Het systeem bewaakt vervolgens of de afspraak ook daadwerkelijk ingepland wordt. Zo nodig krijgen ouders een herinnering. Voor De Friese Wouden biedt het systeem veel voordelen. Het zorgtraject van ieder kind wordt inzichtelijk en de contactmomenten met kinderen en hun ouders worden efficiënter gepland en geregistreerd. Het systeem verbetert de bezettingsgraad van de consultatiebureaus en maakt een efficiëntere tijdsbesteding aan de zorg voor kinderen mogelijk.

De innovatieprijs Jeugdgezondheidszorg is in het leven geroepen om nieuwe ontwikkelingen te stimuleren en een bijdrage te leveren aan de professionalisering van de Jeugdgezondheidszorg. De prijs, een beeld gemaakt door Riet Kolenberg uit Bodegraven, werd uitgereikt door de hoogleraar Jeugdgezondheidszorg, professor HiraSing. Het Jaarcongres heeft dit jaar als centraal thema ‘De Kracht van de JGZ’ met als doel kennis en ervaring in de JGZ te delen met professionals en beleidsmakers.

|