Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Geslaagde opening Parkinson Café Burgum

Geplaatst op: 8 april 2011

Op maandag 4 april heeft Parkinson Café Burgum haar deuren feestelijk geopend. De opkomst bij de opening was groot. Zo’n vijftig mensen uit een wijde omgeving luisterden onder het genot van een kopje koffie en een gebakje naar een presentatie over het ontstaan van het café. Het fraai ingepakte naambord werd onthuld door mw. C. Steringa en dhr. D. Sixma, beiden ‘ervaringsdeskundige’. Met deze handeling gaf de werkgroep symbolisch Parkinson Café Burgum aan de patiënten.

Bij de opening waren de Parkinson Vereniging en ParkinsonNet vertegenwoordigd. Zij verzorgden beiden een presentatie en stelden informatiemateriaal ter beschikking. Onder de belangstellenden waren ook enkele professionele hulpverleners aanwezig.

Parkinson Café Burgum is een initiatief van het specialistisch centrum van De Friese Wouden. Met dit café wordt aan mensen met de ziekte van Parkinson, hun mantelzorgers en familie een gelegenheid geboden om ervaringen met lotgenoten uit te wisselen. Iedere eerste maandag van de maand wordt er een bijeenkomst met een thema georganiseerd. Afhankelijk van het thema zal de nadruk meer of minder op informeren liggen, maar altijd is er voor de deelnemers volop ruimte om op een informele manier contact met elkaar te leggen. De thema’s zullen worden bepaald op basis van de behoefte van de bezoekers van het café. De toegang tot het café is gratis, iedereen is welkom.

Het thema van de eerstvolgende bijeenkomst is ‘Met hulpmiddelen langer zelfstandig’. Drie leveranciers zullen diverse hulpmiddelen presenteren die voor mensen met de ziekte van Parkinson het verschil kunnen betekenen tussen onafhankelijkheid en hulp moeten vragen. De diversiteit van de hulpmiddelen is groot en er is volop gelegenheid tot uitproberen, waardoor de middag voor een ieder interessant zal zijn. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 2 mei van 14.30 tot 16.00 uur. Het adres is Prinses Margrietstraat 51, Burgum.
 

|