Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Hartenwens van mevrouw Keimpema vervuld

Geplaatst op: 15 maart 2013
  • Mevrouw Keimpema

Vanmorgen is mevrouw Keimpema op bezoek bij haar 85-jarige moeder in Rhenen.  Ze heeft haar moeder vanwege haar ziekte en financiële situatie al tien jaar niet gezien. Dit is de eerste wens die Mei Wille!, onderdeel van De Friese Wouden, heeft vervuld.

Mevrouw Keimpema is 58 jaar en heeft sinds haar twintigste de ziekte MS. Sinds tien jaar woont zij in Berchhiem. Haar moeder is 85 jaar oud en woont in een verpleeghuis in Rhenen. Mevrouw Keimpema heeft haar moeder in al die jaren niet meer gezien. Samen met verzorgende Fokeltje Weistra vertrok mevrouw Keimpema vanmorgen in de rolstoelbus, die Vrienden van Berchhiem ter beschikking heeft gesteld. De lunch is meegegeven door de Pleats in Burgum en een boeket bloemen voor de moeder is gesponsord door Frits Bloemenboetiek in Burgum.

Aandacht
Mei Wille!is de nieuwe vrijwilligersorganisatie van De Friese Wouden. Mei Wille! vervangt de activiteiten die wij als enthousiaste medewerkers de afgelopen jaren tijdens NL Doet! hebben uitgevoerd. Bij deze nieuwe invulling van onze kernwaarde activiteit “aandacht”, worden de uitgangspunten van NL Doet zoveel mogelijk in stand gehouden. Hierbij moeten het positieve gevoel en de aandacht voor onze cliënt centraal staan, maar zonder de druk van het grootschalig organiseren van dit jaarlijkse evenement. Een kleine commissie beoordeelt of de wensen binnen de NL Doet! gedachte vallen, en gaat op zoek gaan naar vrijwilligers die de wens willen vervullen. Waar nodig zoeken zij ook mensen om sponsoring regelen. De commissie is er al en bestaat uit medewerkers die de afgelopen jaren erg enthousiast waren over NL Doet en een groot netwerk hebben.

Eerste wens tijdens NL Doet!
Dit jaar is de eerste wens vandaag tijdens NL Doet! vervuld! Mevrouw Keimpema is uitgezwaaid door onze directeur Aukje Reinders, de commissieleden van Mei Wille! en een aantal journalisten. De Leeuwarder Courant plaatst vanmiddag een stuk in de krant mét foto. Een mooiere aftrap hadden we niet kunnen wensen!

|