High Tea In Haersmahiem een groot succes

Geplaatst op: 9 april 2013
  • High Tea
  • High Tea Haersmahiem

Zaterdag 6 april was het dan zover, een echte Engelse High Tea in het Friese Buitenpost, in de Ferdivedaasje van Haersmahiem. Georganiseerd voor bewoners, bewoners van de aanleunwoningen, deelnemers dagverzorging, extramurale clienten en inwoners van Buitenpost.

Het begon allemaal al met de enorme voorpret die de organisatie allemaal teweeg bracht bij de gastvrouwen Corrie en Tiny en onze kok Hessel. Want bij een High Tea hoort ook een bijpassend servies, liefst met bloemetjes natuurlijk en laat dat nou net niet aanwezig zijn in Haersmahiem. Dus gingen Corrie en Tiny op pad om een kijkje te nemen bij een aantal kringloopwinkels en daar hebben ze prachtig serviesgoed op de kop weten te tikken.

In het midden van de Ferdividaasje stond een grote tafel, prachtig opgetuigd in Engelse stijl met vele zoete en hartige hapjes. Hessel en Jannie, de beide koks, hadden zich helemaal uitgeleefd in het maken van de meest luxe hapjes en sandwiches, want dat is het waar het bij een High Tea nu eenmaal allemaal om draait: gezellig bijpraten en daar tussendoor theedrinken uit een mooi servies en genieten van allemaal lekkere hapjes.

En genoten hebben onze bewoners en gasten zeker, het was een gezellige sfeervolle middag.
Men kon te kust en te keur. De tafels waren gedekt met een verscheidenheid aan sfeervol serviesgoed uit de oude doos en men kon kiezen uit vele soorten thee. Maar voor de echte koffieleuten onder ons, was er natuurlijk ook koffie te krijgen.

En alsof dat nog niet genoeg was, tussen al die lekkere versnaperingen door werd men ook nog eens vermaakt door VROLIJK entertainment, met ‘zingen tijdens de afwas’.
De heren Mark en Tjark zongen vele bekende liedjes, waaronder ook vele meezingers.
Er werd niet alleen volop meegezongen, sommigen waagden zich zelfs nog aan een dansje.

Kortom, de meeste mensen vertrokken VROLIJK verzadig en verkwikt, aanmerkelijk aangedikt, maar voor de afwas niet geschikt.

|