Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Kom in beweging met Senior Actief

Geplaatst op: 21 augustus 2013

Bewegen is gezond voor iedereen. Het verkleint zelfs de kans op overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Omdat er voor ouderen maar weinig gelegenheden zijn waar gesport kan worden met leeftijdsgenoten en waar tegelijk ook om lichamelijke beperkingen wordt gedacht, heeft De Friese Wouden in samenwerking met therapie- en trainingscentrum De Vesteynde het beweegprogramma ‘Senior Actief’ opgestart.

Hoe zien de lessen eruit?
De deelnemers sporten elke keer ongeveer een half uur onder begeleiding van een fysiotherapeut. Op basis van de lichamelijke conditie van de deelnemer, de gezondheid en eventueel medicijngebruik, wordt een persoonlijk bewegingsschema gemaakt. Er wordt gesport op een aantal bewegingstoestellen die een goede basis vormen voor het trainen van de spierkracht. Daarnaast zijn er een aantal fietsen en andere materialen aanwezig waarmee conditie, kracht en balans verbeterd kunnen worden.

Voor wie is ‘Senior Actief’ bedoeld?
In principe zijn de lessen toegankelijk voor iedereen die zich senior voelt. Leeftijd is namelijk niet zo belangrijk, maar wél dat iedere deelnemer zich thuis voelt in deze doelgroep en het ook leuk vindt om samen met andere senioren te bewegen.

Kom kennis maken
Op maandag 2 september 2013 vanaf 09.30 uur kunt u langskomen om een kijkje te nemen in Brugchelencamp om te zien of Senior Actief wat voor u is.

Waar, wanneer en hoe?
De lessen worden gegeven in Brugchelencamp op de maandagochtend van 10.00-10.30/10.45 uur. Aanmelden kan bij de receptie van Brugchelencamp. Senioren kunnen een ‘strippenkaart’ aanschaffen waarmee 5, 10 of 20 keer getraind kan worden. Leden van PluZ, de ledenservice van De Friese Wouden, krijgen korting op het lesgeld. Voor informatie over de prijzen, de invulling van de lessen en aanmelding kunt u contact opnemen met woonzorgcentrum Brugchelencamp, T. 0511 46 81 81.

|