Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Lekker wandelen doet goed! Project Bewegen & dementie

Geplaatst op: 28 december 2009

Voor mensen met dementie heeft regelmatig bewegen een heel positief effect op zowel hun lichamelijke als geestelijke welzijn. Op 2 juni 2009 is daarom Bewegen & Dementie van start gegaan met een wandelproject. Dementerende bewoners maken een dagelijkse wandeling onder begeleiding van familieleden en medewerkers van De Friese Wouden.

De Friese Wouden zoekt loopbegeleiders
De Friese Wouden is voor dit project op zoek naar nieuwe loopbegeleiders, die één keer of vaker per week een half uurtje willen wandelen met een bewoner uit één van onze vier huizen. Het gaat om dementerende bewoners, dus het is wel belangrijk dat je dat ook echt leuk vindt. Reken niet op een fikse wandeling, je bent vooral een half uurtje gezellig op pad. Natuurlijk wordt je goed voorbereid voordat je daadwerkelijk met een bewoner gaat wandelen.

Geef je op als loopbegeleider
De bewoners wandelen vijf keer per week, maar je kunt zelf aangeven op welke dag of dagen je hiervoor beschikbaar bent. Ook het tijdstip waarop je kunt wandelen met een bewoner mag je zelf aangeven. Je kunt met een bewoner wandelen tussen 10.30 uur en 12.00 uur of tussen 14.30 uur en 17.00 uur. Je wandelt dan elke week op een vaste dag en op een vast tijdstip met dezelfde bewoner.

Interesse?
Heb je interesse om loopbegeleider te worden of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Malou Besseler, projectleider Bewegen & Dementie:

Telefoonnummer: 06-21217937 of 0511-467548
E-mailadres: malou.besseler@friesewouden.nl
 

|