Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Mevrouw Keimpema ziet na tien jaar weer haar moeder dankzij Mei Wille!

Geplaatst op: 14 maart 2013
  • Mei Wille!

Morgen, op 15 maart, gaat mevrouw Keimpema op bezoek bij haar 85-jarige moeder in Rheenen.  Ze heeft haar moeder vanwege haar ziekte en financiële situatie al tien jaar niet gezien.Dit is de eerste wens die Mei Wille!, onderdeel van De Friese Wouden, gaat vervullen.

Mevrouw Keimpema is 58 jaar en heeft sinds haar twintigste de ziekte MS. Sinds tien jaar woont zij in Berchhiem. Haar moeder is 85 jaar oud en woont in een verpleeghuis in Rheenen.  Moeder en dochter hebben elkaar in al die jaren niet meer gezien. Samen met verzorgende Fokeltje Weistra vertrekt mevrouw Keimpema morgen in de rolstoelbus, die Vrienden van Berchhiem ter beschikking heeft gesteld. De lunch wordt meegegeven door de Pleats in Burgum en een boeket bloemen voor de moeder is gesponsord door Frits Bloemenboetiek in Burgum.

Aandacht
De net opgerichte vrijwilligersorganisatie van De Friese Wouden, Mei Wille! wil speciale wensen van haar cliënten en bewoners in vervulling laten gaan. Het hele jaar door. Tot vorig jaar deed De Friese Wouden nog mee aan NL Doet! waarbij wensen van cliënten op één dag werden uitgevoerd. Omdat veel wensen juist eenvoudig en individueel van aard zijn en de organisatie meer aandacht wil geven aan deze wensen, is gekozen voor een andere vorm. Medewerkers geven zich als vrijwilliger op voor Mei Wille! en vervullen de wens in eigen tijd. Juist kantoormedewerkers zijn enthousiast, omdat ze zo ook iets kunnen betekenen voor de cliënten. De feestelijke aftrap morgen is gelijktijdig met NL Doet!

Noodzaak
Deze eerste wens laat zien, hoe belangrijk het is om buiten de normale zorgverlening, aandacht te hebben voor onze oudere en zieke medemens. Want wat voor de één een kleine moeite is, blijkt voor hen vaak een onuitvoerbare wens. Mei Wille! hoopt de komende jaren zoveel mogelijk wensen in vervulling te kunnen laten gaan. Wensen die tot dusver ingediend zijn, gaan van een kopje koffie drinken op het terras tot een rondvlucht boven de woonplaats. Vrijdag 15 maart wordt een bijzondere dag voor mevrouw Keimpema. Dat zou het niet moeten zijn. Mei Wille! een ander helpen, dat is de toekomst!  

|