Miniconferentie ‘Wondzorg’: Samenwerking in deskundigheid

Geplaatst op: 17 mei 2010

Op 19 en 20 mei vindt er een miniconferentie ‘Wondzorg’ plaats in het Gezondheidscentrum in Oosterwolde. Tijdens deze miniconferentie wordt het gezamenlijk wondprotocol van De Friese Wouden en Kring Apotheek De Drie Stellingen gepresenteerd.

De samenwerking tussen beide partijen heeft vooral als doel om de deskundigheid en kwaliteit van zorg in het algemeen te verbeteren. Samen is gekozen voor het thema wondzorg. Bij wondzorg zijn diverse partijen betrokken die elk hun eigen waardevolle bijdrage kunnen leveren. Een samenwerking tussen dergelijke partijen leidt tot eenduidigheid en een verdere verbetering van kwaliteit van zorg. Wondzorgmiddelen worden daarnaast beter ingezet, waardoor het ook een kostenbesparing oplevert.

De Friese Wouden en Kring Apotheek De Drie Stellingen zijn de eersten in de regio met een gezamenlijk wondprotocol. Het gaat vooralsnog om een samenwerking tussen beide partijen in gemeente Ooststellingwerf, maar het ligt in de bedoeling om het wondprotocol in het najaar ook in andere zorginstellingen binnen deze gemeente te introduceren.

De miniconferentie ‘Wondzorg’ bestaat uit een introductie en drie workshoprondes. Tijdens deze workshops komen o.a. algemene informatie over wondbehandeling en een scholing over het werken met het wondprotocol aan bod. Deze scholing wordt verzorgd door De Academie van De Friese Wouden. Naast medewerkers van De Friese Wouden en van Kring Apotheek De Drie Stellingen zijn ook huisartsen en praktijkondersteuners uit de regio uitgenodigd voor de miniconferentie.
 

|