Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

NHL Studenten genomineerd met scriptie HBO-V-er in de thuiszorg

Geplaatst op: 13 maart 2008
Vrijdag 14 maart vindt de uitreiking van de Landelijke HBO-V scriptieprijs plaatst. Onder de drie genomineerden zijn 4 studenten HBO-V van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Zij zijn genomineerd met hun scriptie “HBO-V ers in de thuiszorg”. Door de mogelijkheden die zij in het
HBO-V leerteam van De Friese Wouden hebben gekregen, konden zij deze scriptie maken.

Het HBO-V leerteam is in 2005 als project van start gegaan bij De Friese Wouden in samenwerking met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Het was het eerste HBO-V leerteam in Nederland wat binnen de thuiszorg opereerde. Het leerteam bestaat uit 6 HBO-V studenten van verschillende leerjaren. De 4e-jaars studenten coördineren, begeleiden en coachen het hele leerteam. Uniek is dat studenten een aantal maanden enkele routes van de reguliere teams overnemen. Het leerteam stelt de routes zelf samen in overleg met het planbureau. Het leerteam is een unieke leeromgeving voor HBO-V studenten. Ze leren zelfstandig te zijn, verantwoordelijkheid te dragen en te coördineren en te coachen.

De Friese Wouden heeft de genomineerden gevraagd om een werkconferentie te organiseren om zo het inzetten van de HBO-V er in de thuiszorg te stimuleren. Hier is een onderzoek aan gekoppeld, over de rol van de HBO-V er in de thuiszorg. De NHL-studenten hebben onderzoek gedaan en dat was het startpunt van de conferentie. Het onderzoek leidde tot een beleidsvoorstel waarin bijvoorbeeld werd voorgesteld om een Verpleegkundige Adviesraad op te richten zodat de wijkverpleegkundigen hun stem kunnen laten horen. De volgende stap was het ontwikkelen van een innovatieplan en het organiseren van de werkconferentie met honderd bezoekers. Dit alles is verwerkt in de eindscriptie, waarmee ze genomineerd zijn voor de Landelijke scriptie prijs. Vrijdagmiddag 14 maart vindt de prijsuitreiking om 16.00 uur plaats in Utrecht.
|