Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Officiële opening tuin Haersmahiem

Geplaatst op: 1 juli 2009

BUITENPOST – De pas gerenoveerde tuin van zorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost is woensdag officieel geopend. De aanleiding voor deze grondige opknapbeurt is de familieavond die in maart 2008 plaatsvond. De onderwerpen die men aankaartte waren zeer divers, maar over één ding was iedereen het eens: aan de tuin moest echt wat gebeuren.

De bijeenkomst in Haersmahiem vond voor het eerst plaats in de vorm van een Open Space-sessie. In deze sessie werden de bewoners en familieleden aangemoedigd om over veel verschillende onderwerpen mee te praten. De bedoeling van zorgorganisatie De Friese Wouden is om samen met de bewoners en hun familieleden beleid te maken in Haersmahiem. Een manier van werken die ook elders in de organisatie wordt toegepast.

Haersmahiem nam de raad ter harte en is samen met de bewoners in overleg gegaan over de inrichting en de wensen. De bewoners van Haersmahiem hebben uiteindelijk het ontwerp bedacht: een parkachtige tuin met wandelpaadjes en bankjes en in het midden opgesierd met een prachtige rode beuk. Deze ‘vrijwilligersboom’, aangeboden door de vrijwilligers van Haersmahiem, werd onthuld door vrijwilligers Aly van der Velde en Wiepy Renkema. Er is gekozen voor een roodkleurige boom, ‘omdat rood de kleur is van de liefde en vrijwilligerswerk liefdewerk is’.
 

|