Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Ondertekening bouwcontract Berchhiem: It giet oan!

Geplaatst op: 26 juli 2012

Beleid maken, plannen maken, voorbereidingen treffen, ontwerpen en weer wijzigen hebben uiteindelijk geleid tot de daadwerkelijke start met de nieuwbouw van zorgcentrum Berchhiem in Burgum in september 2012.

Chris Marsman, bestuurslid van de Kwadrantgroep, zette maandag 23 juli namens De Friese Wouden zijn handtekening voor de officiële opdracht voor de nieuwbouw van Berchhiem.

In november 2011 is de sloop van het westelijk deel van het gebouw, inclusief het Specialistisch Centrum afgerond. Dit was het deel dat de tand des tijds niet heeft doorstaan. Appartementen, algemene ruimtes en behandelruimtes worden gebouwd volgens de laatste wensen en eisen. Het nieuwe verpleeghuis krijgt een moderne uitstraling en de bewoners krijgen allemaal een eigen kamer. De nieuwbouw wordt toekomstbestendig. Dat wil zeggen dat het eenvoudig is om de verschillende afdelingen aan te passen aan toekomstige nieuwe inzichten en behoeftes.

BCN Drachten voert toezicht en directie over de uitvoering van het werk.
Reitsma Drachten Bouw - en Vastgoed ontwikkeling zal de bouw uitvoeren.
Installatiebedrijf ITBB Klimaattechniek BV uit Heerenveen voert de installatiewerkzaamheden uit.

Eind augustus wordt het bouwterrein ingericht. Bouwketens en materialen worden het eerst geplaatst. De aannemer boort vanaf 26 september de fundatiepalen. De gaten voor de fundatiepalen worden geboord en vervolgens volgestort met beton. Er wordt niet geheid. Daarmee zal de overlast beperkt zijn. Daarna wordt het fundament verder afgewerkt en kan het gebouw worden opgetrokken.

De vermoedelijke oplevering is januari 2014. Jappie Rozendal en Foppe Gerlsma voeren interne projectleiding en projectbegeleiding.

|