Parkinson Café Burgum in het teken van de inrichting van de woning

Geplaatst op: 25 september 2012

Mensen met de ziekte van Parkinson ervaren vaak lichamelijke beperkingen. Het lopen wordt moeilijker, opstaan en draaien in bed gaan niet meer zo soepel. Medicijnen en bijvoorbeeld fysiotherapie kunnen helpen om dit lichamelijk functioneren zo lang mogelijk zo optimaal mogelijk te houden. Wanneer dit niet meer afdoende is, wordt het zaak de omgeving zo optimaal mogelijk in te richten. Op die manier kan voorkomen worden dat de beperkingen leiden tot een handicap.

Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van Parkinson Café Burgum zal Nyncke Woudstra, ergotherapeut bij de Friese Wouden en aangesloten bij ParkinsonNet, de bezoekers meer vertellen over de invloed van de fysieke omgeving op het functioneren van de Parkinsonpatiënt. Met name de manier waarop de inrichting van de woning van invloed kan zijn op het dagelijks leven, staat in de bijeenkomst centraal.

Deze bijeenkomst van Parkinson Café Burgum vindt plaats op dinsdag 2 oktober. Bezoekers zijn vanaf 14.15 uur welkom in Werf8 (het gebouw van KEaRN), aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 8 te Burgum. De bijeenkomst start om 14.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Deelname is gratis, aanmelding is niet nodig.
 

|