Thuiszorg verhuist naar ‘t Suyderhuys

Geplaatst op: 17 april 2013
  • Samen verder

Alles onder één dak
Het kantoor van De Friese Wouden Thuiszorg in Achtkarspelen gaat verhuizen naar de drie woonzorgcentra van De Friese Wouden in Achtkarspelen en Dantumadeel. Door de integratie van de extramurale zorg en intramurale zorg ontstaat een breed scala aan zorg- en welzijnmogelijkheden onder één dak, dichtbij de cliënt. De totale verhuizing gebeurt gefaseerd. De tweede fase van de verhuizing is afgerond. De wijkteams Surhuisterveen Centrum en Surhuisterveen Noord / Boelenslaan werken vanaf 17 april vanuit woonzorgcentra ‘t Suyderhuys in Surhuisterveen, net zoals team De Lelie.

De wijkteams van Buitenpost, Surhuizum/Augustinusga, Gerkesklooster en Harkema zijn al verhuisd. Vanaf 1 februari werken ze vanuit woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost. De overige teams van De Friese Wouden Thuiszorg Achtkarspelen werken vanaf 17 mei vanuit Brugchelencamp in De Westereen.

Zorg en welzijn dichterbij
In de drie zorgcentra zijn voortaan alle zorgmogelijkheden onder één dak samengebracht, gemakkelijk voor de cliënt. Van eenvoudige thuiszorg tot specialistisch thuiszorg bij de mensen thuis en van wonen met zorg in een woonzorgcentrum tot verpleeghuiszorg, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Door de intergratie heeft de cliënt niet alleen de zorg dichtbij, maar ook welzijn. Uit eten in de restaurants van De Friese Wouden, aanschuiven aan een Open tafel, koffiedrinken, biljarten, naar de film is voortaan makkelijk te regelen door de cliënt. Alles is onder één dak te vinden.
 

|