Tijdloze Dag in Berchhiem te Burgum

Geplaatst op: 17 augustus 2009

BURGUM - ‘Wat zou het fijn zijn om eens zonder de klok te werken!’ verzucht één van onze medewerkers. Zo gezegd zo gedaan. Op vrijdag 14 augustus organiseerde zorgorganisatie De Friese Wouden in zorgcentrum Berchhiem te Burgum een tijdloze dag.

Moedertje Tijd stond al vanaf 6.30 uur de medewerkers van zorgcentrum op te wachten. Iedereen die vrijdag Berchhiem binnenkwam, moest de horloges en mobiele telefoons inleveren. Ze kregen er een snoepgoedhorloge ervoor terug. Binnen waren alle klokken al verwijderd of afgeplakt. Zo kon iedereen eens een dagje zonder klok werken en even geen tijdsdruk ervaren.

Aangezien het voor de bewoners en de medewerkers van de keuken de hele dag niet duidelijk was wanneer het eten opgediend zou moeten worden, konden de bewoners eten wanneer men maar wilde. Door extra mensen in te zetten, konden we ‘s ochtends met de bewoners wandelen en spelletjes doen. In de middag was er een puzzeltocht door Berchhiem.

De reacties van medewerkers en bewoners waren over het algemeen heel positief. Rond 18.00 uur werden alle klokken weer teruggehangen en kon Moedertje Tijd ook weer naar huis. Het werken zonder tijdsdruk zal nog wel even blijven hangen bij de medewerkers.
 

|