Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

TinZ winnaar Univé Paludanusprijs 2012

Geplaatst op: 17 december 2012

Het project van TinZ Netwerk Dementie Friesland heeft de Univé Paludanusprijs 2012 gewonnen. Het winnende project werkt met 34 zorgorganisaties, waaronder De Friese Wouden, samen in de ketenzorg voor mensen met dementie. De Univé Paludanusprijs bestaat uit een film over het project, een onderscheiding en een geldbedrag van 10.000 euro. De prijs werd woensdag 12 december uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Vianen.

TinZ Netwerk Dementie Friesland te Leeuwarden
In Friesland werken 34 zorgorganisaties, waaronder De Friese Wouden, samen in de ketenzorg voor mensen met dementie. Deze samenwerking is ondergebracht in de coöperatie TinZ,
het Netwerk Dementie Friesland. Dit is uniek in zorgland. Vanuit steunpunten, verspreid over de gehele provincie, zet TinZ onafhankelijke casemanagers in voor de begeleiding en ondersteuning bij (vermoedens van) dementie. Mensen met dementie kunnen door goed georganiseerde ketenzorg zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, in harmonie met hun mantelzorgers en andere betrokkenen.Een onafhankelijke jury verkoos woensdag uit de drie genomineerde projecten TinZ Netwerk Dementie Friesland tot winnaar. “De kracht van dit project komt voort uit de samenwerking van de aangesloten zorginstellingen in Friesland waarbij niet naar het eigen belang wordt gekeken, maar alles draait om de cliënt”, aldus jury-vicevoorzitter Ruud Lapré, voorzitter NVZD en em.hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en -economie. “Daarnaast doen de casemanagers er van alles aan om de juiste zorg in te zetten die echt bij die cliënt past.”

Elzaline Schraa, manager TinZ, en Peter Dijkstra, regiocoördinator TinZ, namen de Paludanusprijs woensdagmiddag in Vianen in ontvangst uit handen van Jeanette Horlings-Koetje, directeur Zorginkoop van Coöperatie VGZ . “Een terechte winnaar”, aldus Jeanette Horlings-Koetje. “De manier waarop de casemanagers en de verschillende zorginstellingen met elkaar samenwerken is prijzenswaardig. Met passie en enthousiasme zorgen zij er voor dat de cliënt zo lang mogelijk in de eigen omgeving kan blijven wonen.”

De andere twee genomineerde projecten waren ‘Soteria van Emergis/GGZ Zeeland’ en ‘Sneltest in huisartsenpraktijk door dr. R. Hopstaken i.s.m. Saltro (Utrecht), Diagnostiek voor U (Eindhoven) en SAN (Nederland)’. Ook deze projecten kregen een professionele documentaire over hun project en een onderscheiding.

Met de Univé Paludanusprijs wil Coöperatie VGZ de kwaliteitsverbetering van de zorg in Nederland zichtbaar maken en bevorderen. De prijs werd dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt. In totaal dongen 48 projecten van zorginstellingen uit heel Nederland mee naar de prijs.

Meer informatie over de Univé Paludanusprijs, de winnaar en de andere genomineerden: www.unive.nl/paludanusprijs
 

|