Uitleg over ParkinsonNet in Parkinson Café Burgum

Geplaatst op: 31 oktober 2012

De ziekte van Parkinson is een erg complexe aandoening, waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van de ziekte van Parkinson. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen specifiek deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen.

Reden voor het UMC St Radboud en de Werkgroep Bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie om te starten met ParkinsonNet. Het ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen (Parkinsonismen). Zo kunnen patiënten aan huis of dichtbij huis een goede behandeling krijgen. Inmiddels is ParkinsonNet uitgegroeid tot een landelijk netwerk en is het initiatief beloond met meerdere prijzen.

ParkinsonNet heeft een nauwe samenwerking met mijnzorgnet.nl. Mijnzorgnet.nl is een website die het voor patiënten mogelijk maakt om te praten over hun zorg in een veilige omgeving, contact te leggen met hun zorgverleners en daarmee de regie te voeren over hun eigen zorgproces.

De presentatie over ParkinsonNet en Mijnzorgnet.nl wordt verzorgd door Lonneke Rompen. Zij is communicatie adviseur bij ParkinsonNet. Deze bijeenkomst van Parkinson Café Burgum vindt plaats op dinsdag 6 november. Belangstellenden zijn vanaf 14.15 uur welkom in Werf8 (het gebouw van KEaRN), aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 8 te Burgum. De bijeenkomst start om 14.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.
 

|