Vacature lid cliëntenraad extramuraal

Geplaatst op: 18 november 2010

De Friese Wouden is op zoek naar een

Lid voor de Cliëntenraad De Friese Wouden

De Cliëntenraad Extramurale Zorg en Huishoudelijke Hulp vertegenwoordigt alle cliënten van De Friese Wouden die thuiszorg of huishoudelijke hulp krijgen. De raad brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan de directie. Op deze wijze wordt medezeggenschap gerealiseerd ten aanzien van beleid en uitvoering van zorgverlening en op het gebied van veranderingen in de organisatie van zorg. De raad bestaat uit zeven leden. De missie van de Cliëntenraad luidt:

Het actief formuleren en behartigen van de belangen van cliënten van De Friese Wouden.

Functie-inhoud
Als lid van de Cliëntenraad heeft u belangstelling voor - en mogelijk ook ervaring met - de gezondheidszorg. De Cliëntenraad heeft als aandachtsgebieden chronisch zieken, gehandicapten en ouderen.

Leden van de Cliëntenraad zijn ‘ervaringsdeskundige’ op één of meer van deze gebieden of geïnteresseerd in deze cliëntengroepen. Ook beleidsmatige aspecten behoren tot het werkveld van de Cliëntenraad, waarvoor een meer bestuurlijke of organisatiekundige kennis een pré kan zijn. Naar schatting kost deze functie u 1 à 2 dagen per maand.

Functie-eisen
Aan nieuwe leden van de Cliëntenraad wordt een aantal specifieke eisen gesteld, al dan niet verenigd binnen één persoon.
• Kennis van of ervaring met patiënten met een chronische aandoening of ziekte, dan wel zelf behorend tot deze groep
• Kennis van en/of ervaring met mantelzorg
• Kennis van en/of ervaring met de toepassing van PGB-regels
• Woonachtig in het werkgebied van De Friese Wouden

Patiënten en cliënten van De Friese Wouden zijn zeer welkom als lid van de Cliëntenraad. Ervaring met medezeggenschap is niet noodzakelijk. Gezien de huidige samenstelling van de cliëntenraad, nodigen we met nadruk jongere personen uit te reageren op deze advertentie.

Vergoeding
De Cliëntenraad kent een goede vergoedingsregeling.

Reageren
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Cliëntenraad Extramurale Zorg, de heer J. de Vries, telefoon 0513 – 624 714. Wanneer u belangstelling heeft, kunt u uw sollicitatiebrief en curriculum vitae richten aan De Friese Wouden, secretariaat Cliëntenraad, t.a.v. Clara de Vries, Postbus 181, 9200 AD DRACHTEN.
 

|