Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Vele hartenwensen vervuld in Haersmahiem

Geplaatst op: 21 maart 2009

Hartenwensen vervullen. Dat was het doel van de medewerkers van De Friese Wouden.
De cliënten van Berchhiem, Brugchelencamp, Haersmahiem, ’t Suyderhuys, Thuisbegeleiding en Thuiszorg Achtkarspelen zagen 237 hartenwensen in vervulling gaan op zaterdag 21 maart.
Medewerkers hebben zich deze dag hiervoor vrijwillig ingezet.

In alle vroegte vertrok een mevrouw naar Amsterdam, waar ze altijd gewoond heeft. Voor een andere bewoner stond een bezoek aan het zwembad op het programma, en nog een dame ging met een medewerkster naar het bos van Ypey in Tytsjerk. Ook mocht een bewoonster van 101 een rondrit maken door haar oude woonplaats, ze was diep ontroerd.

Rond 10.00 uur vertrok een bus met 22 bewoners van Haersmahiem voor een rondrit door Achtkarspelen. De buschauffeur vertelde veel over de omgeving; de oude fabrieken, huizen waar bewoners vele jaren gewoond hebben, winkels en alle nieuwbouwplannen. Met lekkere snoepjes, en een ijsje in Drogeham leek het net een schoolreisje.

Tijdens het reisje is door medewerkers van Haersmahiem een muur geschilderd, zijn bloembakken voorzien van viooltjes, is er een zitje geplaatst op de eerste etage en is er een fotoraportage van een echtpaar gemaakt met alle kinderen en kleinkinderen.

Om 15.00 uur konden alle bewoners genieten van een optreden van zangvereniging ‘Zingt Gode Lof’ uit Gerkesklooster. Ondertussen zijn drie dames heerlijk verwend door de schoonheidsspecialiste.
Om de de dag helemaal compleet te maken heeft mevrouw Witteveen via het programma Skype contact gemaakt met haar dochter uit Venezuela. Door gehoorproblemen van haar dochter is het niet mogelijk om te bellen. Voor mevrouw Witteveen was dit meer dan een hartenwens. Het was een prachtige dag die door de bewoners nooit vergeten zal worden.
 

|