Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Vertrek directeur-bestuurder Herman Blom bij De Friese Wouden

Geplaatst op: 31 augustus 2009

Op 31 december 2009 treedt directeur-bestuurder Herman Blom af als lid van de Raad van Bestuur van de Kwadrantgroep/De Friese Wouden. Op 1 januari treedt hij aan als voorzitter Raad van Bestuur bij Zorgpartners Midden-Holland, een grote aanbieder van diensten op het gebied van zorg, wonen en welzijn in Gouda en omgeving.

Herman Blom was zeven jaar lang het boegbeeld van De Friese Wouden. Zijn opdracht bij zijn aanstelling in december 2002 was om de organisatie op organisatorisch en financieel gebied steviger op de rails te zetten. Daarnaast stond De Friese Wouden op het punt te fuseren met Zorgkwadrant Fryslân Oost (ZFO). Het zorgdragen voor integratie tussen beide organisaties was een nevenopdracht.
Met succes heeft Herman Blom De Friese Wouden naar een toonaangevende positie op de Friese zorgmarkt geloodst. Door een meer bedrijfsmatige aanpak van de interne processen wist hij de rentabiliteit van de organisatie fors te verhogen zodat er buffers opgebouwd konden worden voor innovaties en het te verwachten zware weer in de toekomst. Met zijn voor de zorgsector behoorlijk vernieuwende aanpak lukte het hem om ook het destijds verliesgevende ZFO uit de problemen te halen.

Ondanks stevige ingrepen, bleven zowel klanttevredenheid als medewerkertevredenheid onveranderd hoog. Het verzuim daalde zelfs tot ver beneden landelijke gemiddelden.
Wie Herman Blom gaat opvolgen is nog niet bekend.

 

|