Wethouder en beleidsmedewerker op werkbezoek bij De Friese Wouden Achtkarspelen

Geplaatst op: 29 juli 2011

Donderdag 28 juli bezochten wethouder Antuma en beleidsmedewerker Esther Veenstra Haersmahiem en de thuiszorg Achtkarspelen.

Om 9.00 uur ging de heer Antuma op pad met wijkverpleegkundige Hieke Hansma. De eerste cliënt vierde die dag zijn 91e verjaardag, wat gevierd werd met koffie en gebak. Dit gaf de gelegenheid om uitgebreid met de cliënt en zijn inwonende (mantelzorgende) zoon te praten. Hij was oprecht geïnteresseerd in de belevingswereld en ervaringen van de cliënten.

Beleidsmedewerker Esther Veenstra is op route gegaan met verzorgende Cora Groenhof. Overal werden ze hartelijk ontvangen en ontstonden onspannende gesprekken. Esther heeft zelfs geassisteerd door een cliënt de armbrace om te doen. Cora spreekt namens haarzelf en namens Esther van een leerzaam werkbezoek wat in een ontspannen sfeer is verlopen. ‘Een nieuwe kijk op de thuiszorg in Achtkarspelen’, aldus Esther Veenstra.

Rond koffietijd kwamen de heer Antuma en mevrouw Veenstra bij zorgcentrum Haersmahiem. Beiden brachten met welzijnmedewerker Doetie Scherjon een bezoek aan de dagverzorging. Medewerkers hebben uitgelegd wat de dagverzorging precies inhoudt en Antuma vertelde over zijn werk als wethouder.

Teamcoach Henk Bos gaf tijdens een korte rondleiding en de warme maaltijd in het restaurant van Haersmahiem, de Ferdivedaasje, informatie over de ontwikkelingen van De Friese Wouden.
 

|