Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

De wijkverpleegkundige terug in Noordwolde

Geplaatst op: 11 november 2013

De wijkzuster komt terug in de wijk, de wijkzuster is terug in de wijk! Deze woorden uit Den Haag worden van harte ondersteund door De Friese Wouden.

Al vele jaren levert De Friese Wouden zorg in veel dorpen in Friesland. Met de verhuizing naar meerdere kleine kantoren komen de wijkteams weer terug waar het werkzaam is, net als vroeger.

Vrijdag 8 november is het kantoor in Noordwolde officieel geopend. Twee wijkteams, met de wijkverpleegkundige als spin in het web, zijn weer onderdeel van de bevolking. Vanuit dit kantoor wordt zorg geleverd van Peperga tot Boijl en alles wat daar tussen ligt.

Om die plek in onze samenleving verder te versterken, werkt De Friese Wouden samen met andere zorgverleners zoals huisartsen en met de Vlechtwerkers. De Vlechtwerkers zijn onderdeel van het programma Vlechtwerf van de gemeente Weststellingwerf.

De Vlechtwerkers zijn voor Noordwoldigers het aanspreekpunt op tal van gebieden. Om die plek in onze samenleving verder te versterken, zijn de wijkteams en de Vlechtwerkers gevestigd in hetzelfde pand.

Open dag voor belangstellenden
’s Middags was de mogelijkheid voor cliënten om het kantoor van ‘hun’ wijkteam te bekijken. Een aantal medewerkers had lopend cliënten uit het nabijgelegen Mandehof opgehaald. Ook konden belangstellenden kennis maken met de teams. Van Smaak was aanwezig om bezoekers te laten genieten van hun warme maaltijden. De middag werd druk bezocht.

|