Zwemclub Achtkarspelen zoekt nieuwe leden

Geplaatst op: 17 december 2012

Zorgcentrum Haersmahiem, zwembad De Kûpe in Buitenpost verzorgen een zwemarrangement met als thema ‘Gezond en Bewegen’. Op 20 september zijn we gestart met ons vieren. De heer G. Bakker uit Kootstertille, Tjalling Bijboer uit Drogeham, Eelkje Postmus uit Jistrum en Aukje Bos uit Augustinusga. Een week later is daar nog bijgekomen Klaas Spinder uit Harkema en ongeveer een maand geleden is ook Harmke Drost uit Drogeham ons ‘cluppie’ nog komen versterken. Het is enorme gezellig en heel ontspannend om zo met elkaar in het water rond te spartelen. We hebben twee begeleidsters, Hieke en Betsy. Zij helpen ons fantastisch! We kunnen onze baantjes trekken, maar voor ons zijn de oefeningen die de dames ons laten doen, ook heel belangrijk. Dan komen bij ons (‘oudjes’) de stijve spieren nog wat los. Na een uurtje zijn we dan ook behoorlijk moe, maar gelukkig is daar dan Sjoukje met heerlijke koffie. Daar zin we dan ook echt aan toe.

Ook Lies en Froukje, de dames die helpen met aan- en uitkleden, drinken dan gezellig koffie mee. Als één van de dames is verhinderd komt er hulp uit Haersmahiem om bij te springen met het kledingritueel. Mensen die zelf geen vervoer hebben en woonachtig zijn in de gemeente Achtkarspelen, kunnen tegen vergoeding gebruik maken van een busje met chauffeur.

Na het zwemmen en het koffiedrinken gaan we met z’n allen naar Haersmahiem om daar warm te eten. We hebben dan de keus uit twee menu’s. Er is altijd soep vooraf, daarna aardappelen met vlees en twee soorten groente, of bijvoor beeld macaroni of een andere pasta met het nodig toebehoren. Tot slot is er dan nog een warm en koud toetje. Behalve dat het eten altijd erg lekker is, genieten we ook van het gezellige samenzijn.

Wij als zwemclub zouden het fijn vinden als er nog wat meer leden zouden komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Opgave en meer informatie via de receptie van Haersmahiem: 0511 54 98 98.

Zwemarrangement
Zwemmen onder begeleiding, met handige hulpmiddelen binnen bereik. Samen met zwembad de Kûpe biedt ‘t Suyderhuys een zwemarrangement aan: gezamenlijk koffiedrinken, zwemmen en
aansluitend een warme maaltijd in ‘t Suyderhuys. Gezellig en gezond!

|