Ouderenfonds schenkt € 2500,00 aan verkeers- en beweegtuin

Geplaatst op: 24 januari 2014
  • Op de foto van links naar rechts: Dhr. Hylkema, amabssadeur Friesland Nationaal Ouderenfonds, Emy de Vries, vicevoorzitter clientenraad, Erik Basset, locatiemanager en mevrouw Kooistra, bewoonster Berchhiem

De nieuwbouw van Berchhiem is in volle gang. Bij de realisatie van de nieuwbouw wordt ook ruimte vrijgemaakt voor de aanleg van een verkeers- en beweegtuin voor jong en oud. Deze sluit goed aan op de visie van De Friese Wouden: meer bewegen en meer integratie met de woonomgeving.

Prachtig bedrag
Om de verkeers- en beweegtuin in 2015 werkelijkheid te laten worden is een bedrag van € 123.000,00 nodig. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen worden er diverse acties georganiseerd en fondsen aangeschreven. Dit laatste heeft het Ouderenfonds gehoor aan gegeven. Op donderdag 23 januari kwam Dhr. Hylkema, ambassadeur van Friesland, namens het Nationaal Ouderenfonds naar woonzorgcentrum Berchhiem. Hij overhandigde een bedrag van € 2500,00 aan mevrouw de Vries, vicevoorzitter cliëntenraad. Dhr. Hylkema vertelt ’De verkeers- en beweegtuin is een uitermate mooi project dat door het Ouderenfonds zeker wordt aangemoedigd. Hiermee breng je jong en oud dichter bij elkaar en dat is een mooi streven.' De Friese Wouden is erg blij met de donatie van het Nationaal Ouderenfonds. ‘Het is een prachtig bedrag waar we ontzettend blij mee zijn. Hiermee kunnen we de teller weer een eind omhoog schroeven’, aldus Hélène Scheltes, projectleider verkeers- en beweegtuin.

Verkeers- en beweegtuin
De verkeers- en beweegtuin biedt ruimte voor jong en oud. Naast een verkeerspad voor kinderen is er ook ruimte om op vier plaatsen te oefenen met beweegtoestellen voor 65+ ouderen. Natuurlijk kunnen deze toestellen ook gebruikt worden door kinderen. Op het verkeerspad kunnen jong en oud in een verkeersveilige omgeving vertrouwd raken met hun vervoers- of loophulpmiddel. Er zijn bankjes in de tuin om even uit te rusten en toe te kijken hoe anderen actief bezig zijn.

|