Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Reisverslag Gobabis oktober 2012

In de laatste weken van oktober zijn weer een aantal collega’s van De Friese Wouden voor het project De Friese Wouden Helpt naar Gobabis in Namibie geweest. Van het vaste groepje verpleegkundigen die aan dit project deelnemen gingen Sieta Jonker en Pia Laaning mee, Irene Akkerman bleef dit keer thuis. Karin de Kiewit, die ook dit verslag schreef, ging eenmalig mee.

Pia, Sieta en Irene hadden een scholing voorbereid voor de vrijwilligersgroep de Sympathy Care Givers. Dit is een groep ongeschoolde vrijwilligers die thuiszorg verleent in de sloppenwijk Epako aan de rand van Gobabis. Deze scholing was een vervolg op de training die zij vorig jaar hebben gegeven. Omdat het niet gemakkelijk is contact te onderhouden met de groep, was het afwachten hoeveel van de vrijwilligers van vorig jaar over waren.

In Gobabis troffen wij ook enkelen medewerkers van de gemeente Smallingerland, die al meer dan 15 jaar een vriendschapsband heeft met deze stad in Namibie. Ook waren er leden van de WOS (Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking) en enkele raadsleden van de gemeente Smallingerland. Tot slot waren er twee medewerkers van het energiebedrijf Liander, die zonnepanelen plaatsen op een van de lopende projecten, het Old Age Home. Hoewel ieder zijn/haar eigen bezigheden had troffen wij elkaar regelmatig. Bovendien wachtten wij gezamenlijk op de container die al vanaf de zomer onderweg was met onder meer de zonnepanelen en de dekens die de collega’s van De Friese Wouden hadden ingezameld.

Documenten bij deze pagina: