Dementie Centraal

De medewerkers van De Friese Wouden komen steeds vaker in aanraking met cliënten die dementie hebben. Dit kan dementie zijn in verschillende vormen en in allerlei stadia van de ziekte. Er ligt een prognose dat aan het eind van deze eeuw 25% van de bevolking dement is: hier gaat De Friese Wouden een passend zorg- en dienstenaanbod voor maken. Samen met onze medewerkers, de cliënten en hun mantelzorgers en de verwijzers van zorg zal voor elke cliënt een zorg- en dienstenplan gemaakt worden zodat de cliënt daar kan wonen, waar hij zelf wil.

Wij zullen als De Friese Wouden de komende twee jaren intensief gaan investeren in onze medewerkers en samenwerken, waarbij ook de verbinding tussen de huishoudelijke medewerkers en de zorgmedewerkers weer wordt versterkt.

Dementia Care Mapping

Dit doen we door middel van DCM: dé methode in Nederland waar door middel van zes uren cliëntobservatie een uniek en optimaal plan voor de cliënt gemaakt wordt. Onze medewerkers weten hierdoor precies wat deze cliënt wel en niet nodig heeft om zich prettig en welbehagen te voelen. De Friese Wouden heeft reeds 5 jaar ervaring met deze methode. Daarnaast bieden wij onze medewerkers de Alzheimer Experience aan. Een film waar in 22 scènes in de verschillende stadia van de dementie twee cliënten met dementie en hun mantelzorgers worden gevolgd. Deze film, deze experience, is een intense beleving. Kennis over dementie wordt gegeven middels de Power Course, wat is dementie en hoe herken je de verschillende stadia? Door middel van dit e-learning programma scholen we alle medewerkers van De Friese Wouden in dementie.

Op deze pagina binnenkort meer informatie over de voortgang van Dementie Centraal.

Documenten bij deze pagina: