Nieuws

 • Bijna afgestudeerd? Kom langs voor een baan!!

  Bijna afgestudeerd? Kom langs voor een baan!!

  Ben je bijna klaar met je opleiding MBO VIG of MBO/HBO- V, kom dan langs op de inloopmiddag voor bijna-afgestudeerden en laat je informeren over werken bij de KwadrantGroep. Er zijn meerdere vacatures bij onze woonzorgcentra en thuiszorgteams van Palet, De Friese Wouden en Elkander. 
  Je krijgt niet alleen informatie, maar je gaat SOWIESO de deur uit met een afspraak voor een sollicitatiegesprek bij een locatie of thuiszorgteam die bij je past!! Dus neem je CV mee voor een uitgebreide CV check. 

  Wanneer: Dinsdag 22 mei 2018
  Tijd: 13.00 – 16.30 uur
  Waar: Zorgcentrum Talma Hoeve, Johanneswâld 1, Feanwâlden

  Wanneer: Maandag 28 mei 2018
  Tijd: 13.00 – 16.30 uur
  Waar: Thuiszorg De Friese Wouden, K.R. Poststraat 131, Heerenveen

  Wanneer: Dinsdag 5 juni 2018
  Tijd: 13.00 – 16.30 uur
  Waar: Woonzorgcentrum De Skûle, Stationswei 12, Metslawier

  17 mei 2018  |  Lees verder »
 • Wijkverpleegkundige indiceert huishoudelijke hulp en thuiszorg in één gesprek
 • Lekker eten en tijd voor elkaar: Nationale Pannenkoekdag in Heerenveen
 • Odensehuis Dirk Baron in Drachten officieel geopend
 • Geslaagd beroepenfeest in Heerenveen
 • Poiesz nieuwe eigenaar Van Smaak

  Poiesz nieuwe eigenaar Van Smaak

  Poiesz Supermarkten B.V. neemt Van Smaak B.V. over van de KwadrantGroep. De KwadrantGroep wil zich focussen op de zorgverlening aan ouderen en chronisch zieken

  6 maart 2018  |  Lees verder »
 • Kom speeddaten bij De Friese Wouden

  Kom speeddaten bij De Friese Wouden

  Ben je op zoek naar een leuke baan in de ouderenzorg? Kom dan naar één van de speeddates die De Friese Wouden houdt in het kader van de Week van Zorg en Welzijn.

  22 februari 2018  |  Lees verder »
 • Inloophuis voor iedereen die met dementie te maken heeft in Burgum
 • Blog: Kies voor de zorg!

  Blog: Kies voor de zorg!

  Kies voor de zorg! 

  Er is volop leuk en aantrekkelijk werk in de zorg én we zitten te springen om enthousiaste collega’s. Daarom hoop ik dat steeds meer jongeren voor een opleiding in de zorg kiezen. En daarna natuurlijk voor een baan in de ouderenzorg. 

  Ik werk als verzorgende IG op de afdeling kleinschalig wonen in zorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen en vind werken in de zorg fantastisch mooi. Het geeft me veel voldoening dat mensen zich vertrouwd bij mij voelen en dat ik kwetsbare mensen een aangename laatste tijd kan bezorgen. 

  Laatst hoorde ik van iemand dat ze een ander beroep had gekozen omdat ze bang was het werk in de zorg niet aan te kunnen. Hoe ga je met ellende en verdriet om, vroeg ze zich af. Is zorgen voor jongeren aantrekkelijker dan zorgen voor ouderen? Ik vind van niet, ik heb het zorgen voor ouderen altijd heel erg leuk gevonden. Ik geniet van de verhalen over vroeger. En natuurlijk is het soms zwaar, maar er is ook heel veel humor en jij kunt voor deze mensen het verschil maken. 

  Kun je zorgen leren of moet het uit jezelf komen? Ik denk dat het wel wat in je moet zitten. Hoe het echt is weet je pas als je het ervaart. Ik heb onlangs de overstap gemaakt naar de zorg voor mensen met dementie. Daar wist ik van te voren ook niet van hoe ik dat zou vinden, maar ik vind het prachtig en ben gebleven.

  Als je twijfelt of werken in de ouderenzorg iets voor jou is, dan kun je altijd een keer meedraaien. Vrijwilligerswerk doen of een vakantiebaan zijn andere opties. Genoeg mogelijkheden om te ervaren hoe prachtig het is om de zorg te werken.

  Harma van der Veen, 
  Verzorgende IG, kleinschalig wonen ‘t Suyderhuys

  Meer informatie over werken bij De Friese Wouden en/of de KwadrantGroep? Ga voor actuele vacatures naar www.kwadrantgroep.nl/vacatures 

  17 januari 2018  |  Lees verder »
 • Zorg en beweging samen in centrum van Boornbergum

  Zorg en beweging samen in centrum van Boornbergum

  Kom op 12 januari naar ons open huis! 

  15 januari 2018  |  Lees verder »