Nieuws

 • Herdenkingsbijeenkomsten ter nagedachtenis aan overleden cliënten

  Herdenkingsbijeenkomsten ter nagedachtenis aan overleden cliënten

  Begin 2019 organiseren woonzorgcentra Haersmahiem in Buitenpost en ’t Suyderhuys in Surhuisterveen een herdenkingsbijeenkomst. Er wordt dan stilgestaan bij bewoners en cliënten van Haersmahiem en ‘t Suyderhuys die in 2018 zijn overleden. 

  De woonzorgcentra organiseerden al eerder zo’n herdenkingsbijeenkomst. Er bleek onder medewerkers en cliënten een grote behoefte te zijn om gezamenlijk aandacht te besteden aan overleden bewoners en cliënten. Het is belangrijk dat er binnen de woonzorgcentra ruimte is om aan zo’n wens te voldoen. Voorgaande jaren bleek al dat de bijeenkomsten zeer goed werden ontvangen.

  Tijdens zo’n bijeenkomst worden de namen van de overledenen opgenoemd en worden er een paar woorden ter overdenking gesproken. Aafke Kamminga, regiomanager Achtkarspelen, vertelt: ‘Het is een korte, eenvoudige bijeenkomst, waar naast medewerkers en bewoners ook familieleden van de overledenen aanwezig zijn. We hopen dat we met deze bijeenkomst eraan kunnen bijdragen dat mensen een moeilijke periode kunnen afsluiten.’

  De herdenkingsbijeenkomsten vinden plaats in Haersmahiem op zondagmiddag 27 januari en in ’t Suyderhuys op zondagmiddag 3 februari 2019.
   

  17 januari 2019  |  Lees verder »
 • Realisatie dierenweide op terrein van De Friese Wouden achter Haersmahiem gaat door
 • Thuiszorg De Friese Wouden neemt cliënten mee op vakantie
 • Interview over Welzijn op Recept in gemeente Smallingerland
 • Bewoners ’t Suyderhuys getrakteerd op verse ijsthee
 • Wat te doen bij warmte
 • 22 cliënten op stap naar De Friese Ald Erfroute
 • Studenten maken levensboek van en voor cliënten De Friese Wouden
 • 16 juni: optreden Jong en oud-koren in Leeuwarden

  16 juni: optreden Jong en oud-koren in Leeuwarden

  Tijdens de kunstmarkt op het Leeuwarder Zaailand op 16 juni a.s. is er ook een spetterend optreden van Jong en oud-koren van De Friese Wouden, Elkander en Palet (onderdeel van de KwadrantGroep) en een aantal basisscholen.

  Al bijna 3 jaar zijn er jong en oud-koren actief, onder meer in zorglocaties Berchhiem in Burgum, Brugchelencamp in De Westerein, Haersmahiem in Buitenpost, ’t Suyderhuys in Surhuisterveen en Talma Hûs in Veenwouden. En ook in de Leeuwarder wijk Camminghaburen is een koor actief.

  Zeven weken achterelkaar, één uur in de week – onder schooltijd- komt een groep leerlingen van de basisschool met hun meester/juf naar een zorglocatie of een dagcentrum. Onder leiding van een dirigent en een pianist worden er verschillende liederen gerepeteerd. De repetities worden afgesloten met een uitvoering waar de ouders van de kinderen en andere belangstellenden van harte welkom zijn.

  Naast de kinderen zingen ook bewoners van de zorglocaties mee in het jong- en oud koor. Dit geeft prachtige momenten: hulpvaardigheid van het kind naar de oudere, maar ook andersom; een oudere die een oud liedje voorzingt aan de jongere. Doordat er in één periode zeven ontmoetingen zijn, ontstaan er prachtige vriendschappen. Het is een uur waar het kind én de oudere naar uitkijken.

  Samen zingen!
  Het wordt tijd de koren uit Burgum, Buitenpost, Surhuisterveen, Veenwouden, De Westerein en Leeuwarden samen te brengen. Alle zangers van de koren – jong en oud- krijgen de kans om mee te zingen in een groot jong en oud-koor. Dit gaan we doen op zaterdag 16 juni in culturele hoofdstad Leeuwarden. Om kwart over drie verzamelen de zangers zich op het Zaailand. Voor de ouderen staan daar stoelen klaar!

  Onder leiding van dirigent Dineke Oostra-Kamminga en pianist Jelle Dotinga wordt er om half vier gestart met het lied ‘Welkom ieder!’ Verder klinken er naast Fryske ferskes ook Nederlandstalige liedjes uit de 20e en 21e eeuw. Het optreden duurt tot half 5. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te zingen.

  Meebeleven? Kom naar Leeuwarden op zaterdagmiddag 16 juni!

  6 juni 2018  |  Lees verder »
 • Bijna afgestudeerd? Kom langs voor een baan!!

  Bijna afgestudeerd? Kom langs voor een baan!!

  Ben je bijna klaar met je opleiding MBO VIG of MBO/HBO- V, kom dan langs op de inloopmiddag voor bijna-afgestudeerden en laat je informeren over werken bij de KwadrantGroep. Er zijn meerdere vacatures bij onze woonzorgcentra en thuiszorgteams van Palet, De Friese Wouden en Elkander. 
  Je krijgt niet alleen informatie, maar je gaat SOWIESO de deur uit met een afspraak voor een sollicitatiegesprek bij een locatie of thuiszorgteam die bij je past!! Dus neem je CV mee voor een uitgebreide CV check. 

  Wanneer: Dinsdag 22 mei 2018
  Tijd: 13.00 – 16.30 uur
  Waar: Zorgcentrum Talma Hoeve, Johanneswâld 1, Feanwâlden

  Wanneer: Maandag 28 mei 2018
  Tijd: 13.00 – 16.30 uur
  Waar: Thuiszorg De Friese Wouden, K.R. Poststraat 131, Heerenveen

  Wanneer: Dinsdag 5 juni 2018
  Tijd: 13.00 – 16.30 uur
  Waar: Woonzorgcentrum De Skûle, Stationswei 12, Metslawier

  17 mei 2018  |  Lees verder »