Diëtetiek

Een goede samenstelling van voeding is belangrijk. Naarmate mensen ouder worden hebben ze minder behoefte aan eten, terwijl het lichaam juist steeds meer belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en vitamines nodig heeft. De diëtist geeft advies over een gevarieerd en gezond voedingsaanbod.

Wat doet de diëtist?

De diëtist begeleidt mensen bij het volgen van een dieet. Aanleiding hiervoor kan een aandoening zoals diabetes zijn, maar ook over- of ondergewicht, maag- en darmklachten en een slechte stoelgang. De diëtist beoordeelt de gebruikelijke voeding op volwaardigheid en geeft een persoonlijk aangepast dieet advies. Soms is het innemen van gewone voeding niet of niet voldoende mogelijk en is het nodig om speciale dieetvoedingen of sondevoeding te gebruiken. De diëtist kan hierin adviseren en regelt de bestelling van de voeding.

Kosten

De kosten van diëtetiek worden vergoed vanuit de zorgverzekering. In uw polisvoorwaarden vindt u meer informatie over de vergoeding voor diëtetiek. De vergoeding geldt tot een maximum van drie uur per jaar. Houd er rekening mee dat de kosten onder het eigen risico vallen van de basisverzekering. Er is wel een verwijzing van de (huis)arts nodig.

Aanvragen

Voor de diëtist heeft u een verwijzing nodig van een huisarts of een specialist. Heeft u een verwijzing, dan kunt u ons bellen of het aanmeldformulierinvullen. Het kan ook zijn dat uw huisarts of specialist u aanmeldt. We maken dan binnen 3 dagen een afspraak met u. Na een intake beginnen we zo snel mogelijk met de behandeling.

.

  • Douwien de Ruiter
  • Sabine Noordman